Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija NOVI CJENIK Podijeli

Pojeftinio odvoz komunalnog otpada u Ogulinu

Cijene su niže 15 % i za fizičke i za pravne osobe, a vikendašima, samcima i socijali čak 43 %

Odvoz komunalnog otpada u Ogulinu jeftiniji je u novoj godini. Cijene su pale za 15 posto u odnosu na prošlu godinu.

Tako prema novom cjeniku, koji je na snazi od 1. siječnja, prosječna obitelj za spremnik od 120 litara umjesto umjesto dosadašnjih 81,36 kuna mjesečno sada plaća 69,16 kuna.

Cijene odvoza otpada 15% povoljnije su i za pravne osobe pa će umjesto dosadašnjih 92,21 kuna mjesečno za spremnik od 120 litara plaćati 78,65 kuna mjesečno.

Do uspostave sustava elektronske evidencije odvoza komunalnog otpada, u Ogulinu će se naplaćivati samo jedan odvoz mjesečno iako će se smeće odvoziti četiri puta mjesečno kao i do sada.

Usvojene su primjedbe građana pa je uvedena nova kategorija korisnik – vikend korisnici, samačka domaćinstva i korisnici socijalne pomoći. Za njih je predviđena manja posuda za miješani otpad od 80 litara pa će oni od sada odvoz otpada plaćati 46,10 kuna mjesečno, što je za 43% manje u odnosu na 81,36 kuna koliko im je bila cijena u zadnja tri mjeseca prošle godine.

Odvoz biorazgradivog otpada u Ogulinu još nije započeo. To će se dogoditi nakon što se građanima dodjele komposteri koje će Grad za njih besplatno osigurati preko Fonda za zaštitu okoliša. Papir, staklo i plastika se trenutno skupljaju na 23 lokacije na kojima su zeleni otoci.

– Nakon što se građanima dodijele spremnici za razvrstavanje, koje će Grad isto tako besplatno osigurati, zeleni otoci će biti uklonjeni ,a razvrstani otpad će tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo prikupljati na njihovom kućnom pragu kao što sada prikuplja miješani komunalni otpad, pojašnjavaju u ogulinskoj gradskoj upravi.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

PETRAKOVO BRDO

Rokova danas na Petrakovom Brdu u Dugoj Resi. Bio je tu i mali Roko, a tradicija se mora prenositi na najmlađe