Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija ROĐENDAN HDZ-A Podijeli

Jandroković u Karlovcu:Što brže do predsjednika povjerenstva za sukob interesa

Pohvalio karlovački i županijski HDZ jer se na njih može osloniti

Točno na dan i na mjestu osnutka, 18. veljače u Zorin domu, HDZ Karlovačke županije svečano je večeras proslavio 28. godišnjicu svoga djelovanja.

HDZ Karlovačke županije jedna je od najbolje organiziranih županijskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice u Republici Hrvatskoj, naglasio je pri tom predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Da je ovdašnji HDZ važan središnjici možda najbolje ilustrira činjenica da je na proslavu stiglo skoro pola Vlade.

Naglasivši kako je HDZ Karlovačke županije i Karlovca organizacija na koje se uvijek mogu osloniti, koja čini puno za HDZ, ali još više za građane županije, Jandroković je rekao kako će imati i značajnu ulogu u svemu što je stranka zacrtala do kraja mandata.

Pola Vlade na rođendanu HDZ-a, premijer iako je bio najavljen, nije stigao

– HDZ je ključna politička snaga, kralježnica je vladajuće većine u Saboru i ključna politička stranka u Vladi RH. Naša je zadaća raditi na programu i politikama koje smo definirali još u predizbornoj kampanji. Možemo po mom mišljenju biti vrlo zadovoljni s ovih prvih 16 mjesci rada vlade Andreja Plenkovića jer Hrvatska je u prošloj godini imala rast BDP-a od 3 posto. Prognoze za 2018. i 2019. su isto na toj razini. Nakon 2004. godine smo prvi puta svjedočili podizanju kreditnog rejtinga Republike Hrvatske, imamo po prvi puta i suficit proračuna, dakle veći su prihodi nego rashodi, imamo rast zaposlenosti, rast industrijske proizvodnje, izvoza… Preda nama su veliki infrastrukturni projekti kao što su Pelješki most i LNG termina. Puno je toga što smo dobro napravili, ali puno je toga što moramo napraviti do kraja mandata, do kraja 2020.

Držite se zajedno

Zato je stranačkim kolegama Jandroković poručio da se moraju držati zajedno te odgovorno i razborito voditi Hrvatsku, brinuti o interesima domovine i životnom standardu građana.

Jelić je HDZ nazvao ‘najboljim alatom za bolju Hrvatsku’. Dodao je kako je županijska organizacija na stabilnim temeljima, ali da nema opuštanja s obzirom da HDZ ima vlast u 11 gradova i općina samouprava, a u isto toliko je nema.

– Grad Karlovac je pokazao da Hrvatska demokratska zajednica uživa najveće povjerenje, a mi u HDZ-u pokazujemo da je naša politika politika otvorenosti i odgovornosti prema svi građanima. Hrvatska demokratska zajednica je pokazala i do sad da najbolje služi svim građankama i građanima, rekao je pak predsjednik karlovačke organizacije Damir Mandić.

Jandroković o nesmetanom povratku izbjeglih Srba i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Na pitanje kako se planira provesti u djelo pravo na pismo srpske nacionalne manjine i neometan povratak srpskih izbjeglica, Jandroković je rekao kako postoje zakoni i mjere koje je donijela hrvatska vlada.

– Treba se držati zakona i prava koja imaju manjine koje žive u Hrvatskoj i to je rješenje. Problema uvijek ima, to su osjetljivi odnosi koji se vežu uz ratna događanja u devedesetim godinama, međutim Hrvatska ima visoku razinu zaštite nacionalnih manjina, zakone i propise koji definiraju to područje i u skladu s time ćemo raditi u idućim godinama.

Na pitanje kada će s radom početi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdio je kako će idući tjedan biti održana sjednica Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav.

– Oni će zauzeti konačni stav oko toga hoćemo li ići u drugi krug izbora sa jednom kandidatkinjom ili će se raspisati novi natječaj za predsjednicu odnosno predsjednika Povjerenstva. Naša je odgovornost da taj proces bude što brži tako da ćemo napraviti sve u zakonskim rokovima sa namjerom da to bude što prije napravljeno.

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju