Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život ZA MIRNE BLAGDANE Podijeli

Policija apelira: Oprezno s pirotehnikom tijekom blagdana

Ovo opasno sredstvo „zabave“, osim mogućnosti ozljeđivanja, uznemiruje druge ljude, životinje, zagađuje i uništava okoliš

Policija u ovo blagdansko vrijeme provodi akciju “Mir i dobro” u sklopu koje pojačano nadzire one koji se “igraju” s pirotehnikom. 

-Uporabu pirotehničkih sredstava uvijek prati visok rizik ozljeđivanja i kršenja zakona. Iako su za nepridržavanje uputa o nabavci i rukovanju pirotehničkim sredstvima predviđene novčane kazne, najveća kazna ipak je neočekivani tragični scenarij kao posljedica uporabe različitih pirotehničkih proizvoda – ozljeđivanje, upozoravaju u PU karlovačkoj.

Pirotehnička sredstva nisu igračke pa ih ne bi trebalo davati djeci, ali ovo opasno sredstvo „zabave“, osim mogućnosti ozljeđivanja sebe i drugih, uznemiruje druge ljude, životinje, zagađuje i uništava okoliš.

– Ukoliko se odlučite za kupnju, koristite pirotehnička sredstva isključivo u skladu s uputama, a roditelji bi morali biti odgovorni i ne kupovati i poklanjati djeci nešto od čega bi djeca mogla stradati. Podsjećamo da djeci mlađoj od 14 godina nije dopuštena kupovina i korištenje pirotehničkih sredstava. Najbolja preventiva jest nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava jer blagdani se mogu proslaviti i drugačije – ljepše, ugodnije i svečanije, poručuju u policiji.

Foto: MUP

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama