Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija Akcija mjerenja brzine Podijeli

Magla pomagala brzim vozačima, sunce neće

Policija je na svojim pozicijama od 6 sati, ali vozači su zbog slabe vidljivosti vozili sporo. No, sunčan dan donijet će probleme za prebrze koji sigurno neće umaći policijskoj “ruci” mjerenja brzine.

Jedna od lokacija mjerenja je i na karlovačkoj Gazi, na mjestu na kojem su građani sami tražili dolazak policije.

– Ovuda se prebrzo vozi, potvrdio je i Karlovčanin Dražen Ivasić.Misli da bi češće trebalo kontrolirati brzinu ovdje, a ne bi mu smetalo da policija bude ovdje i svaki dan.

Supermen izgubio je moć…??⚡ #uskoro #novispot #planetlille #istasiglas #nevereverphotoshop

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE??Singer? (@lidijabacic_lile) on


Broj prometnih nesreća u prvih devet mjeseci manji je u odnosu na prošlu godinu ipak cilj je još veća sigurnost u prometu. Brzina je najčešći uzrok prometnih nesreća, naglasio je novi načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac.

– Manje od četvrtine prometnih nesreća otpada na alkohol, govorimo o prvih devet mjeseci ove godine. Jedna je osoba smrtno stradala  zbog brzine, a 59 osoba stradalo je zbog istog razloga.

Sve do ponoći brzinu će u Karlovcu policija mjeriti na ukupno 21 lokaciji. Građani su ih predložili 36. Svoje prijedloge mogu slati i dalje e-mailom, telefonom i slično.

U Dugoj Resi manje prometnih, ali broj prebrzih velik

Isti poziv vrijedi i za Dugorešane koji su do sad prijavili potrebu za mjerenjem brzine na tek četiri lokacije. Načelnik Policijske postaje Duga Resa Ivan Špehar ističe da je 14 posto manje prometnih nesreća nego lani, ali broj prebrzih vozača i dalje je velik.

– 1255 prekršaja vezanih za brzinu evidentirali smo u prvih devet mjeseci ove godine, kaže Špehar. Zato će se kontrole brzine nastaviti i nakon današnje akcije.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

43 pozitivna u županiji, sve manje onih u bolnicama