Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika NEMA MIRA Podijeli

Policijska akcija i helikopter noćas u akciji iznad Novigrada na Dobri: Hvatali grupu migranata

Neslužbene informacije govore da ih je uhvaćeno desetak

Nema mira za ljude koji žive uz naše četiri rijeke i dijelove koji se već pune dvije godine nalaze na migrantskoj ruti.

Posljednji slučaj na području Karlovačke županije zabilježen je jučer navečer. Oko 21,30 sati na području Novigrada na Dobri  našle su se brojne policijske snage i “marice”, a zrakom je nadlijetao helikopter. Uz nekoliko policijskih kombija, bila je tu i interventna policija, ali i civilni automobili dok je helikopter područje nadzirao oko pola sata. Neslužbeno se doznaje da je riječ o još jednoj akciji hvatanja migranata na ovom području i da je grupa od njih desetak i uhvaćena iznad mrtvačnice u Novigradu.

Službeni policijski odgovor na naš upit još nije stigao, a i stigne li vjerojatno će sadržavati uobičajene floskule o “redovitim aktivnostima”, odnosno ništa konkretno.

I dok hrvatska policija informacije o uhvaćenim migrantima ne daje  javnosti, a odgovorni zamotavaju odgovore u političke celofane, slovenska policija s tim nema nikakvih problema. Tako redovito izvješćuju Slovence ( porezne obveznike od kojih žive i koje štite) o broju uhićenih migranata kao i o zemljama iz kojih dolaze. Samo posljednjeg tjedna uhvatili su ih 249, od čega  policijska uprava Novo Mesto ima uhvaćenih 90 migranata i jednog krijumčara – Bosanca. Migranti dolaze iz Pakistana, Afganistana, Bangladeša Maroka, Sirije, Iraka, Kosova, Palestine i Turske.

foto: arhiva RM migranti u Novigradu na Dobri u lipnju 2018.

 

Pročitajte i ovo

GUBI MU SE TRAG

Nestao karlovački nogometni trener Daniel Bićanić. Ako ste ga vidjeli javite na 192