Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac USPJEH Podijeli

Pomoćnici u nastavi neizmjerno bitni: U četiri godine u Karlovcu njihovu pomoć dobilo 75 učenika

U Karlovcu će i u novoj školskoj godini 67 đaka dobiti 47 pomoćnika

Tijekom četiri godine projekta “Škola za sve uz pomoćnike u nastavi”, 75 učenika ostvarilo je pomoć odnosno podršku pomoćnika.

Rezultati hvalevrijednog projekta predstavljeni su danas u Osnovnoj školi Mahično koja je jedna od 10 karlovačkih osnovnih škola u kojima je projekt provođen, uz Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost je 8,1 milijun kuna, bespovratnih 7,5 milijuna, a ostatak je financirao Grad Karlovac.
Kroz projekt se provodila i edukacija pomoćnika u nastavi na početku školske godine i time je obuhvaćeno njih 46, kazala je voditeljica projekta Ivana Matan, dok je ravnateljica OŠ Mahično Gorana Simić Vinski naglasila dobru suradnju s roditeljima, a u njenoj školi dvoje je učenika tako završilo prvi razred.
Koliko su pomoćnici u nastavi važni, objasnila je i pročelnica Draženka Sila Ljubenko, jer kako kaže, time se postiže socijalizacija djece prihvaćaju različitosti i razvija samopouzdanje. Rezultat tog zajedničkog rada je i brošura „Škola za sve“ koju je izradio Grad Karlovac.
Za karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića važno je što bez EU sredstava Grad ne bi mogao ovakav projekt realizirati.
-Karlovac se i za ovu školsku godinu prijavio na poziv i 67 učenika imat će 47 pomoćnika u nastavi, a ugovori se očekuju u sljedeća dva tjedna, naveo je Mandić.

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom