Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac Podijeli

Pontonac na Korani za 4 mjeseca

– Otvorili smo građevni dnevnik: s današnjim danom počinju radovi. Trenutno se radi na navoženju pristupnog puta, po kojem će ići kamioni i bageri, s obje obale Korane. Osim toga, u Energoremontu, izvođaču radova, počelo je rezanje čelika, odnosno, izgradnja samih pontona – potvrdio je pročelnik Goran Jakšić. Pontonac, vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, u […]

– Otvorili smo građevni dnevnik: s današnjim danom počinju radovi. Trenutno se radi na navoženju pristupnog puta, po kojem će ići kamioni i bageri, s obje obale Korane. Osim toga, u Energoremontu, izvođaču radova, počelo je rezanje čelika, odnosno, izgradnja samih pontona – potvrdio je pročelnik Goran Jakšić.

Pontonac, vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, u potpunosti bi trebao biti dovršen za četiri mjeseca.
– Po ugovoru, od otvaranja građevinskog dnevnika, znači danas, rok je 120 dana. Zaista ne vidim zbog čega mosta ne bi bilo u određenom roku, osim zbog vremenskih prilika. Mogu biti velike vode, što je nepredvidivo, i onda može biti pomaka – rekao je Jakšić.

No, to pomicanje rokova trebalo bi biti neznatno.
– Na kraju krajeva, pontoni se izrađuju u tvornici. S druge strane, krenuli smo u ove radove kako bismo iskoristili toplo vrijeme. Probat ćemo se "uklapati" u vremensku prognozu i zaista u što kraćem roku taj most i napraviti – poručio je Jakšić.

Pročitajte i ovo

NOĆ MUZEJA U KARLOVCU

Neandertalci u Aquatici, razglednice u TZ-u, stare lutke i spomenari na Stativama, Kino Edison u Gimnaziji, povijesne ure kod franjevaca…