Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život OPREZNO S HLADNOĆOM Podijeli

U posljednja tri dana u Karlovcu 9 lomova, od toga 2 operacije

Osobe s kardiološkim problemima trebaju biti posebno oprezne tijekom niskih temperatura

Uz zimu i smrzavanja neminovno ide i porast lomova ekstremiteta. Osjetljivijim građanima prijeti i opasnost od srčanog infarkta ukoliko se izlažu većim naporima, ali vreba i opasnost od ozeblina.

Samo u posljednja tri dana karlovačkoj hitnoj pomoći obratilo se više ljudi no obično.

– Tijekom petka, subote i nedjelje zaprimljeno je u naš objedinjeni hitni bolnički prijem 9 ozlijeđenih koji su svoje ozljede povezivali s prosklizavanjem ili padom na ledu. Od toga ih je 7 pušteno, kao lakše tjelesne ozljede, na kućnu njegu. Dvoje je zadržano u bolnici i podvrgnuti su operativnom liječenju, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Karlovac, Ervin Jančić.

Gripa je, doduše, u svom tijeku. Nisu zabilježena povećanja broja zaraženih. No, u narednim danima, s obzirom na najavljene temperaturne minuse, Jančić upozorava na veći oprez kardiorizičnih osoba.

-To znači da kod osoba s  visokim tlakom, nereguliranim tlakom, fizički napor i  velika hladnoća mogu izazvati kardiogene probleme, a uz to i srčani udar. Veliki napor i opterećenost fizičkim radom, pogotovo ako su osobe  i pretoplo obučene mogu dovesti i do srčanog infarkta.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo