Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac NOSTALGIJA Podijeli

“Posljednje karlovačke starice” u salonu “Ljudevit Šestić” do početka srpnja

Kroz izložene radove autorica Lidija Maček Stanić će prikazati nostalgiju za prijašnjim vremenima grada Karlovca

U Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” sutra se u 18.00 sati otvara izložba grafika i keramike likovne autorice Lidije Maček Stanić pod nazivom “Posljednje karlovačke starice”.

Kroz izložene radove autorica će prikazati nostalgiju za prijašnjim vremenima grada Karlovca, čiji dijelovi polako nestaju. Sudjelovanjem na pet Svjetskih trijenala male keramike autorica je dobitnica niza priznanja, kao i tri otkupne nagrade.

Dobitnica je srebrne plakete na izložbi “Ambijenta” Zagreb, a četiri je puta pohvaljena na izložbama neprofesionalnih stvaraoca Hrvatske. Osvojila je i 3. mjesto na međunarodnoj izložbi “Narava ima vedno prav” u Sevnici. Dosad je realizirala 22 samostalne izložbe u tehnikama keramike, ulja i pastela.

Lidija Maček-Stanić rođena je u Karlovcu 1948. Godine. Poslije završene Srednje kemijske škole radi kao dizajner u tvornici keramičkih pločica u Vojniću. Rad na oblikovanju gline započinje još 1972. godine. Upravo ovaj oblik bavljenja keramikom u punoj i poluplastici postat će njezin zaštitni znak. Jedna je od osnivačica zaštitne radionice suvenira keramike Ilovac u kojoj je usavršila kreativni rad na sitnoj plastici. Osim keramike, radi u tehnikama ulja i pastela. Članica je ULUPUH-a i ULAK-a. Dobitnica je više priznanja i nagrada. Svoje je radove donirala na mnogim humanitarnim akcijama.

Izložba ostaje otvorena do 4. srpnja.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu