Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ELEKTRIKA ILI STRUJA Podijeli

Pravutina u radovima i očekivanju da prijeđu na HEP-ovu struju: Hoće li biti kvalitetna kao slovenska mreža?

Dožupanica Hajsan Dolinar i šef Elektre Spudić obišli teren uvjeravajući mještane da nema mjesta zebnji

Na području Pravutine traju radovi na elektrodistribucijskoj infrastrukturi, no prava zebnja mještana je hoće li HEP ubuduće distribuirati struju jednako kvalitetetno kao što im sada čine Slovenci.

Radi se o dogovoru HEP-a i Karlovačke županije, a ono što je u ovoj priči zanimljivo jest da je Pravutina, mjesto u općini Žakanje, jedino koje struju dobiva iz Slovenije. Ovime se planira prijelaz na HEP što je izazvalo kritike mještana.
Tvrde, naime, da je HEP-ova mreža ovdje slabija i slabo održavana te da je slovenska struja pouzdanija.

U Pravutinu su tako stigli predstavnici županije, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, te direktor HEP-a Elektre Karlovac Zvonko Spudić.

Dogovoreno je da se prvo treba rekonstruirati dalekovod i niskonaponska mreža u cijelosti, sa zamjenom stupova i kabliranjem te čišćenjem trasa elektromreže, a tek potom slijedi priključenje na HEP-ovu elektromrežu. Time će se osigurati kvalitetna i stalna opskrba strujom ovog područja te osigurati i alternativno napajanje u slučaju da iz nekog razloga dođe do ispadanja dijela napajanja.

Nakon obilaska radova održan je i sastanak s mještanima Pravutine, koji su pokazali velik interes za ovu temu te u konačnici prihvatili uvjeravanje predstavnika HEP-a da će izvedeni radovi garantirati kvalitetnu i sigurnu opskrbu iz hrvatskog elektroenergetskog sustava.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane