Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport MANJE NOVCA ZA SPORT Podijeli

Predloženo umanjenje proračuna KŠZ-a za ovu godinu za 703 tisuće kuna, prijedlog sutra treba potvrditi Gradsko vijeće

Proračun bi nakon rebalansa trebao iznositi 7 milijuna i 347 tisuća kuna.

KARLOVAC – Proračun Karlovačke športske zajednice za ovu godinu bit će umanjen za 703 tisuće kuna – jednoglasno su to predložili skupštinari na večerašnjoj sjednici, posljednjoj u ovom mandatu, a njihov prijedlog sutra bi trebalo potvrditi karlovačko Gradsko vijeće.

Posljedica je to krize nastale zbog pandemije koronavirusa, koja, naravno, nije zaobišla ni sport. Krovna karlovačka sportska udruga najveći dio financijskog ‘kolača’ dobiva iz proračuna Grada Karlovca, a kako je i on umanjen, ovakva odluka bila je potpuno očekivana. U ovoj godini proračun KŠZ-a planiran je u iznosu od 8 milijuna i 50 tisuća kuna, a nakon rebalansa iznosit će 7 milijuna i 347 tisuća kuna. Bit će smanjene tekuće donacije u novcu članicama, sredstva za plaće dodatno zaposlenih trenera (od kojih je njih šestoro vraćeno na posao nakon dobivenih potpora Središnjeg državnog ureda za šport), troškovi prijevoza, sredstva za najam sportskih objekata i sredstva za zdravstvenu skrb sportaša. Uvećana će biti sredstva za stipendije vrhunskim sportašima, donacije klubovima neće biti dirane, a u proračun je ukalkuliran i trošak od 196 tisuća kuna za izradu Strategije razvoja sporta.

– Ako na jesen ponovo krenu natjecanja, smatram da će ova sredstva biti dovoljna da klubovi normalno okončaju godinu – kazao je predsjednik KŠZ-a Želimir Feitl.

Đanković: Klubovi će vrlo teško 2020. godinu izgurati do kraja ako ostane ovako

S tom konstatacijom nije se složio Miloš Đanković iz Škole rukometa Karlovac, čije mišljenje je da će njegov klub vrlo teško ovu 2020. godinu izgurati do kraja ako ponovo krenu natjecanja. Istaknuo je da su ukinuta sredstva za trenere, da su ukinuti natječaji gradskih tvrtki na koje su se klubovi javljali, a i da se već pojavio najveći problem – potencijalni sponzori redom negativno odgovaraju na zamolbe za sponzorstvom. Predložio je da se ozbiljno razmotri nastala situacija i da se pokušaju iznaći dodatna sredstva za rad klubova, na što je Feitl odgovorio da će vjerojatno doći do dodatne raspodjele sredstava, obzirom trenutno nema natjecanja, te da vjeruje da će se naći još neka sredstva za pomoć klubovima koji bi se mogli naći u financijskim problemima.

U prvom dijelu sjednice jednoglasno su usvojena izvješća o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu, kao i izvješće Nadzornog odbora, koji je utvrdio da je poslovanje KŠZ-a u prošloj godini bilo u skladu sa svim pozitivnim propisima. Od većih investicija u prošloj godini Feitl je istaknuo postavljanje nove atletske staze na Čavlekovom stadionu, te istaknuo da je sve što je planirano u 2019. godini manje-više i ostvareno.

U članstvo je primljena Udruga za promicanje zdravog života Sempervivum iz Mahićna.

Pročitajte i ovo

IZBOR NAJBOLJIH

Petra Furač i Bruno Belčić najbolji i u županijskom sportu, najuspješnije ekipe stolnotenisačice Aqauestila i bejzbolaši Olimpije