Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Video PREDSJEDNICA S UČENICIMA Podijeli

FOTO, VIDEO: Predsjednica Grabar Kitarović učenicima OŠ “Dragojla Jarnević”: Važno je govoriti istinu

Predsjednica je kao mala željela posao na kojem može puno putovati, a to joj se i ostvarilo

Za 510 učenika i šezdesetak zaposlenika karlovačke OŠ “Dragojla Jarnević” koja je lani proslavila 120 godina postojanja, današnji će dan ostati posebno zapisan jer školu je posjetila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je, kako bi i sama podržala projekt “Hrvatska čita” učenicima u dvorani Ekonomsko – turističke škole pročitala ulomak bajke Ivane Brlić Mažuranić “Kako je Potjeh tražio istinu”.

– Izabrala sam ovu bajku jer nosi snažnu poruku o tome kako je važno govoriti istinu i onda kada vas drugi nagovaraju drugačije. Osim toga, autorica Priča iz davnine Ivana Brlić Mažuranić je iz Karlovačke županije, odgovorila je predsjednica radoznalim učenicima.

Osim zašto im je čitala upravo Potjeha, pitali su je i je li joj teško te što je ona htjela biti kad odraste.

– Željela sam putovati pa sam htjela biti domaćica u zrakoplovu, zatim diplomat. Moja se želja ostvarila, ali na žalost na brojnim putovanjima ne stignem puno vidjeti od mjesta koje posjećujem.

Za Karlovac je, rekla im je, vezana još iz vremena kada je krenula u svoju prvu političku kampanju, za Hrvatski sabor. Nakon što je bolje upoznala grad, a sada i učenike OŠ Dragojla Jarnević, kaže, Karlovac joj je još draži.

Iako je žurila dalje prema protokolu, odlazak iz dvorane ipak nije bio tako lak. Mališani su je okružili i mobitelima ovjekovječili njen dolazak.

Pročitajte i ovo

NE DUGO

Uklanja se mimovod: Dio Dubovca bez vode