Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija OSIGURANJE Podijeli

Predsjedničina kolona morat će prijeći i dva željeznička prijelaza, onaj u Zvečaju i Generalskom. U HŽ-u još bez zahtjeva za posebnu regulaciju

U HŽ Infrastrukturi još nisu primili zahtjev policije za posebnom regulacijom prometa

Dolazak predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović na tri dana u Karlovac i Karlovačku županiju veliki je sigurnosni zadatak. Uz klasične provjere onih koji će se sresti s predsjednicom kao i mjesta na kojima će biti, jedan dio osiguranja predsjednice također bi trebao biti značajan. To je prijelaz štićene kolone preko barem dva željeznička prijelaza u srijedu, odnosno barem četiri prelaska preko pruge.

Riječ je o željezničkom prijelazu u Zvečaju prema naselju Osor preko kojeg bi predsjednica trebala ići bude li, kako je planiralo, ručala u tamošnjoj Mrežničkoj kući. Ne treba ni spominjati da je javnost o ovom prijelazu doznala više kroz teške nesreće koje su se ovdje dogodile, a upravo za ovaj prijelaz traju napori mještana da im se ugradi zaštitna rampa uz već postojeću zvučnu i svjetlosnu signalizaciju. Na naš upit jesu li zbog prolaska štićene kolone zaprimili zahtjev za posebnom regulacijom prometa na tom dijelu, u Hrvatskim željeznicama odgovaraju da nisu.

Zahtjev bi trebala uputiti PU Karlovačka HŽ Infrastrukturi, no do petka zahtjeva nije bilo. – HŽ infrastruktura na zahtjev nadležne PU organizira posebnu regulaciju prometa za štićene kolone. Do sada nismo zaprimili službeni zahtjev vezano uz najavu posjeta predsjednice Republike koji navodite u svom upitu, stoji u odgovoru HŽ-a na upit RM-a.

Drugi željeznički prijelaz onaj je tek nekoliko kilometara dalje, u Generalskom Stolu. Tamo predsjednica odlazi nakon Zvečaja družiti se s mještanima u Zadružnom domu do kojeg opet mora preko pruge.

Točno vrijeme predsjedničinog boravka pa onda i prolaska ovim trasama još nije poznato, baš kao ni to hoće li doći do posebne regulacije prometa bude li zahtjeva po tom pitanju.Predsjedničko osiguranje ne propušta niti jedan detalj, a kako će se štićenu kolonu osiguravati na ovim doista izazovnim lokacijama, još nije poznato. U svakom slučaju, moguće je očekivati  zastoj željezničkog prometa u periodu boravka predsjednice na području Zvečaja i G.Stola.

Pročitajte i ovo

MALO IZ STOŽERA

Pozitivna i druga dožupanica i šefica stožera Hajsan Dolinar, ali se vratila Furdek Hajdin