Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Hrvatska PORUKA IZ VATIKANA Podijeli

Predsjednik Milanović: Braniti ljudima izlazak iz kuće je fašizam

Cijepljenje na silu je nasilje nad ljudima i ne želim da bude niti brzo niti polako

Ljudima braniti da izađu na ulice je fašizam, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović u Vatikanu nakon službenog posjeta papi Franji komentiravši tako uvođenje obaveznih COVID potvrda u državne i javne službe.

-Imam problem u zadnje vrijeme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata, naglasio je.

-To nije znanstveno pitanje jer nema više veze sa znanosti. Ne može biti znanost izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova te ove gluposti s mjerama. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, osim na posao, što je to? Znanost? Ili su to metode koje podsjećaju na tridesete godine? Gdje su sad briselski birokrati? Ljudima braniti da izađu na ulice je fašizam, rekao je Milanović.

Dodao je kako je građanima stotinu puta poručio da se cijepe. -Ali i građani imaju pravo da se zaštite od samovolje, dodao je.

-Htio bih čuti koji je stav Europskog suda o pravima ljudi da izađu iz svoje kuće i da im se to brani jer nisu cijepljeni. Ja sam cijepljen. Papa je rekao da je to čin milosti i ljubavi prema sebi – misli na sebe, cijepi se. Ja vas više neću pitati jeste li cijepljeni. Moja je dužnost da se cijepim ako želim dobro sebi, a ako ne želim, nitko me ne može spriječiti da si učinim zlo. Nema šanse. Cijepljenje na silu je nasilje nad ljudima i ne želim da bude niti brzo niti polako, zaključio je Milanović.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

NAPETO

I danas vruće, no ipak najavljuju pljuskove i grmljavinu