Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac ISTINITA SVJEDOČANSTVA Podijeli

Predstava “Bakice” večeras u dvorištu MUZE

Istinita predstava nastala prema svjedočanstvima siromašnih žena starije životne dobi koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce

Kazališna uspješnica Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, dokumentarna predstava “Bakice”, za koju se u Rijeci već mjesecima traži karta više, večeras gostuje u Karlovcu.

U organizaciji KA-MATRIX-a, predstava će biti odigrana u 21 sat u dvorištu MUZA u Haulikovoj 22.

Mlade riječke glumice i autorice iz umjetničke organizacije Kolektiv Igralke bivše su studentice Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a s riječke nezavisne scene dovode nam istinitu predstavu nastalu prema svjedočanstvima siromašnih žena starije životne dobi koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce.

Priče o četiri žene kojima su autorice odabrale imena Albina, Ljudmila, Marta i Suzana, povezuju s onima svojih baka i drugih žena koje poznaju. Dirljiva i neočekivano zabavna, ova neobična predstava za sve generacije progovara o radu, dostojanstvu, mladosti i starosti, preživljavanju i životu žena starijih od 65 godina, i o svima nama.

“Bakice” su međunarodni autorski projekt Kolektiva Igralke koji čine Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol i Vanda Velagić. Predstava nastaje u koprodukciji sa Savezom udruga Molekula iz Rijeke i Kulturno umetniškim društvom Transformator iz Ljubljane, u režiji mlade nagrađivane slovenske redateljice Tjaše Črnigoj i u suradnji s umjetnicama Tanjom Blašković (kostimografija) i Paolom Lugarić (scenografija).

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’