Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija KULTURA Podijeli

Predstava ‘NORA – trenutak pobune’ u srijedu u kino dvorani u Dugoj Resi

Predstava je inspirirana književnim klasikom Henrika Ibsena ‘Nora’ ili ‘Kuća lutaka’, koje je još uvijek jedno od najizvođenijih dramskih djela uopće.

DUGA RESA – Predstava ‘NORA – trenutak pobune’ Umjetničke organizacije ‘Tragači’, u koprodukciji s ‘Knapom’, gostuje u srijedu, 28. ožujka, od 19:30 sati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.

Predstava je inspirirana književnim klasikom Henrika Ibsena ‘Nora’ ili ‘Kuća lutaka’, koji je još uvijek jedno od najizvođenijih dramskih djela uopće. Otkad je prvi puta postavljena na kazališne daske krajem 19. stoljeća, ‘Nora’ izaziva rasprave vezane uz žensku emancipaciju koje možemo čuti i u današnje vrijeme. Međutim, kako postaviti takvu predstavu? Odgovor na to pitanje donosi predstava ‘NORA – trenutak pobune’ u režiji nagrađivane mlade redateljice Frane Marije Vranković.

Scenaristica i glumica Jelena Hadži-Manev adaptirala je originalni tekst te ga stavila u kontekst današnjeg vremena po principu ‘kazališta u kazalištu’, prateći proces proba na predstavi ‘Nora’ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Uz to što će nas podsjetiti na radnju Ibsenove ‘Nore’, kao jednog od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će nam prikazati tijek kazališnih proba te postaviti važna pitanja o mjestu Nore, kazališta i nas samih u današnjem svijetu.

U predstavi igraju Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna prodavat će se na dan predstave na blagajni kino dvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa sat vremena prije početka programa.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

TROŠAK ČEKANJA

Golubić iz Možemo analizirao: Za 10 radnika koji čekaju na PCR test danima i negativni su, troškovi 12.920 kuna