Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Sport 20 GODINA GOLF KLUBA Podijeli

Predstavljena monografija ’20 godina golfa na 4 rijeke’ autora Marijana Bakića

U knjizi je objavljeno 57 fotografija, 8 faksimila te 154 imena sudionika raznih natjecanja i događaja.

KARLOVAC – Karlovački Golf klub 4 rijeke ove godine slavi 20 godina postojanja i tim povodom večeras je u Glazbenoj školi predstavljena monografija ’20 godina golfa na 4 rijeke’ autora Marijana Bakića.

Retrospektiva je to jednog vremena, aktivnosti jednog kluba koji je na početku imao gotovo stotinjak članova, no prestankom igranja golfa u Dolini kardinala u Krašiću njihov se broj postupno smanjivao. No, ta činjenica nije onemogućila pojedince u ostvarenju lijepih uspjeha.

– Nije ih bilo puno, mogao bih reći: malo ih je, al’ su jaki! Najistaknutiji u proteklih 20 godina su Marin Štahan, profesionalni igrač i trener golfa, Mateja Brajković, najuspješnija karlovačka golferica, Božidar Brajković, najuspješniji klupski igrač te Želimir Žiga Feitl, najuspješniji amaterski igrač senior i dvostruki svjetski rotary prvak – istaknuo je Bakić.

U uvodu knjige je kratki osvrt na golf u svijetu, Hrvatskoj i Karlovcu, a zatim slijede kronologija najvažnijih događaja iz arhive kluba, najuspješniji pojedinci i ostale aktivnosti, kao i pregled nekih medijskih napisa o klubu i pojedincima. U njoj je objavljeno 57 fotografija, 8 faksimila te 154 imena sudionika raznih natjecanja i događaja.

Knjižica ’20 godina golfa na 4 rijeke’ zapravo je nadomjestak sportskoj publicistici Karlovca, nešto što će upotpuniti sportsku povijest grada na četiri rijeke. Retrospektiva je to i jednog novog sporta u Karlovcu i Hrvatskoj, sporta koji se kod nas više počeo igrati nakon osamostaljenja države – kazao je Bakić i zaključio:

– To je sport koji, kao i tenis u svojim počecima, nije za široke mase jer je skup i nije za, recimo tako, svačiji džep. Ali u zadnja dva desetljeća golf je u Hrvatskoj ipak okupio gotovo tisuću igračica i igrača, što može i značiti da je standard u Lijepoj našoj iz godine u godinu sve veći.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Duga Resa 1929 u derbiju uvjerljivo nadigrala Ogulin i potvrdila naslov prvaka Prve županijske lige