Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija RADNI POSJET Podijeli

Predstavnici Svjetske banke posjetili Karlovac i županiju

Posjetili su Medicinsku školu, Zvijezdu, crkvu Presvetog Trojstva…

U organizaciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, predstavnici Svjetske banke, predvođeni Zuzanom Stanton-Geddes, voditeljicom projekta, posjetili su Karlovac i Karlovačku županiju.

Tijekom posjete gosti su obišli Medicinsku školu Karlovac, čija je zgrada oštećena u prošlogodišnjem potresu te je potrebna sanacija i rekonstrukcija, a prezentiran je i projekt dogradnje.

U pratnji predstavnika Veleučilišta u Karlovcu i Studentskog centra gosti su obišli i zgrade bivše Vojne bolnice i Bosanskog magazina u povijesnoj gradskoj jezgri Zvijezdi, u kojim se planira izgradnja studentskog doma i restorana za studentski prehranu.

Predstavljena im je i projekt tzv. Velike vojarne koju Grad Karlovac i Karlovačka županija planiraju otkupiti od sadašnjih vlasnika i urediti za potrebe Gimnazije Karlovac i Glazbene škole Karlovac ali i za potrebe ostalih društvenih događanja.

Na kraju obilaska gosti su razgledali Crkvu Presvetog Trojstva koja je također prilikom potresa pretrpjela znatna oštećenja i slijedi joj neophodna sanacija i obnova.

U pratnji gostiju bili su gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima te ravnatelj Uprave pri Ministarstvu kulture i medija Davor Trupković, koji je goste upoznao s objektina u karlovačkoj Zvijezdi.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Novi trener, stari problemi: Karlovac 1919 upisao četvrti uzastopni gostujući poraz