Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Elizabeth se u svijet glume probila 2011. kada je glumila u triler drami 'Martha Marcy May Marlene' , za koju je bila nominirana za filmsku nagradu Critics 'Choice za najbolju glumicu 'Bilo je zastrašujuće odrastati u sjeni sestara, imale su pažnju...' Američke vlasti zabrinute su zbog desničarskih skupina i rasističkih ekstremista koji prijete prosvjedima zbog Bidenove izborne pobjede i očekuju nerede na dan inauguracije Uhićen s lažnom akreditacijom, imao je pištolj i 500 metaka U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 16. kola Bundeslige Stuttgart je na svom stadionu protiv Borussije Mönchengladbach odigrao 2-2, a domaćini su do remija došli iz penala u šestoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 35. minuti iz penala kojeg je skrivio hrvatski nogometaš Borna Sosa. Siguran realizator bio je Lars Stindl. Sosa se iskupio u drugom poluvremenu kada je u 58. minuti nakon njegovog ubačaja Nicolás González pogodio za 1-1. No, Borussia Mönchengladbach je ponovno povela u 61. minuti, a strijelac je bio Denis Zakaria. Ipak, u šestoj minuti sudačke nadoknade Silas Wamangituka iz penala donosi Stuttgartu remi 2-2. Sosa skrivio penal pa asistirao treći put u posljednjih šest kola Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju i bile smo u šoku. Uvijek smo imale osjećaj da je negdje u blizini. Nije ostavljao prostor da se posumnja kako se događa nešto toliko užasno, ispričala je glumica Glumica (25) optužila vlasnika škole glume (68): 'Silovao me kad sam imala 17, nisam jedina'

Županija 378 METARA KROZ DOLINU Podijeli

Predviđena trasa autoceste od Novigrada do Lišnice ima vijadukt koji će “ubiti” dolinu Dobre i ići tik iznad vodocrpilišta i bušotina vode

Dokumentacija je istekla lani, a u ARZ-u kažu da traje izrada studije na okoliš

Ogromni vijadukt dug čak 378 metara planiran je na budućoj trasi autoceste između čvora Novigrad na Dobri i dugoreške Lišnice, a trebao bi premostiti dolinu Dobre, “ubiti” pitoreskni pejzaž kojeg krasi Stari grad Novigrad i stari most,  te proći tik uz vodocrpilište kao i uz  nove bušotine vode dugoreškog Komunalnog.

Jedina dobra vijest u ovome jest što je to dio projekta postojeće dokumentacije, no dokumentacija za izgradnju čvora je istekla lani, a nove dozvole još nisu dobivene.

Zato je Autocesta Rijeka Zagreb u travnju potpisala ugovor o izradi projektne dokumentacije i provedbi upravnog postupka za Izmještanje državne ceste D6 od čvora Novigrad do Lišnice, s rokom završetka  u listopadu 2022.godine.

-U tijeku je priprema za izradu Studije utjecaja, kao i izrada idejnog rješenja, rekli su za Radio Mrežnicu u ARZ-u.
U prijevodu, sve bi trebalo ići ispočetka, no već od samog pogleda na postojeću tj. dosadašnju dokumentaciju mještanima Novigrada diže se kosa na glavi.

Vijadukt reže krajolik i ide iznad vodocrpilišta

Planirana trasa po toj varijanti obilazi Novigrad sa sjeverne strane, te mostom prelazi rijeku Dobru i završava u Lišnici priključkom na državnu cestu D3. Ukupna duljina dionice ceste iznosi oko 4.440 m. Svakako najveći most prema postojećoj dokumentaciji bio bi dug 378 metara, a tu je i jedan prolaz dug 37 metara, te most dug 52 metra. A taj most “išao” bi uz novigradsko groblje i prerezao krajolik.

U ARZ-u navode da točan broj objekata, kao i dužina ovise o novim uvjetima nadležnih tijela, kao i o odabiru tehničkih rješenja. No skicu novog projektnog rješenja u ovome trenutku nije moguće dobiti jer ga – nema.
– U tijeku je izrada idejnog rješenja, na temelju kojeg će se kasnije razrađivati projekt i projektna rješenja, poručuju u ARZ-u

ARZ: Priprema studija utjecaja na okoliš

Na naš upit jesu li upoznati da bi most trebao prolaziti tik uz vodocrpilište te nove bušotine vode, odgovaraju da je u tijeku priprema studije utjecaja na okoliš kroz koju bi se definirale potrebne mjere zaštite. Treba podsjetiti da upravo u nove bušotine vode dugoreško Komunalno ulaže velik novac i temelj je unaprijeđene vodoopskrbe ovog kraja, ali i cijelog dugoreškog prstena. Niti mještani uopće nisu oduševljeni mogućnošću da projekt  ima most koji će njihov kraj nepovratno nagrditi.

Rijeka Dobra već je deset godina na udaru devastacije zbog hidroelektrane Lešće, a ovom mega-građevinom u njenoj prekrasnoj dolini zabio bi se još jedan čavao u lijes prirode. K tome, vijadukt koji ide  točno iznad vodocrpilišta predstavlja “ruski rulet” zbog mogućih prometnih havarija nadomak izvora vode s kojom se opskrbljuju tisuće ljudi.

Promet koji ide županijskom cestom kroz Novigrad bez brige bi, smatraju mnogi mještani ali i dio stručnjaka, mogao kvalitetno riješiti i kvalitetni kružni tok, a ne kako je predviđeno petlja u dvije razine. Po financijskim pokazateljima to bi sigurno bilo i jeftinije, odnosno barem napola smanjilo trošak izgradnje ove dionice između Novigrada i Lišnice.

Pročitajte i ovo

TRŽIŠTE RADA

Najviše radnih mjesta traži se u zdravstvu, prerađivačkoj industriji, građevini i obrazovanju