Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

Preko 200 ekipa trebalo bi nastupiti na jubilarnom 20. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca u mini i super mini rukometu

U nedjelju, 12. lipnja, na prvom dijelu prvenstva, za medalje će se boriti ekipe djevojčica 2012. i 2014. te dječaka 2011. i 2013. godišta.

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, 12. i 19. lipnja konačno će se održati jubilarno 20. Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i super mini rukometu, jedno od najmasovnijih natjecanja mlađih dobnih kategorija u Hrvatskoj.

Organizator natjecanja je Rukometni klub Škola rukometa Karlovac, a za medalje će se boriti ekipe djevojčica i dječaka od 2011. do 2014. godišta. U nedjelju, u prvom dijelu prvenstva, nastupit će ukupno stotinu ekipa, djevojčice 2012. i 2014. te dječaci 2011. i 2013. godišta. Utakmice će se igrati u Sportskoj dvorani Mladost, dvorani Osnovne škole Grabrik i dvorani ‘Mihajla Prezelja Mitile’ na Dubovcu. Početak natjecanja je u 9 sati, svečano otvorenje bit će u 13 sati, a završetak natjecanja oko 19 sati.

Miloš Đanković, alfa i omega Škole rukometa Karlovac, kazao je kako je ukupni trošak organizacije prvenstva oko 230 tisuća kuna. Grad Karlovac osigurao je pehare i medalje za najbolje ekipe, a pokrio je i dio troškova korištenja dvorana. Prijavljenih ekipa, naglasio je, nešto je više nego na zadnjem prvenstvu 2019. godine.

– Trebali bi imati ukupno preko 200 ekipa na prvenstvu, što je više nego prije dvije godine. Međutim, ove godine imamo jedno godište više. Do sada smo imali tri godišta, a sada ih imamo četiri. A imamo i jedan problem koji se pojavio ove godine. Prvenstvo je u šestom mjesecu i taj termin nije baš previše dobar jer se poklapa s prvim pričestima pa su neke ekipe morale odustati. Ranijih smo godina prvenstvo imali u četvrtom mjesecu, oko Uskrsa, i mislim da je to bolji termin te ćemo nastojati da u sljedećim godinama imamo taj termin. A ove godine nismo mogli organizirati u tom terminu u travnju jer nismo imali ‘zeleno svjetlo’ za organizaciju – kazao je Đanković.

Novitet – veliki pehar za najbolji klub prvenstva

Počasni pokrovitelji natjecanja su Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministarstvo turizma i sporta, Karlovačka županija i Grad Karlovac, generalni pokrovitelj Karlovačka banka, Kraš je osigurao slatke poklone za sudionike, a novitet ove godine je izbor najboljeg kluba prvenstva. Plasman ostvaren u svakom godištu bodovat će se prema unaprijed određenim kriterijima, a klub koji skupi najviše bodova osvojit će veliki pehar.

Na konferenciji za medije bili su i treneri Zlatko Grčić, Danijel Grbačić, Goran Ivković i Goran Tarabić. Sva četvorica naglasila su kako se, nakon dvije godine borbe s pandemijom, koja je prouzročila prekide u treniranju i nastupanjima na turnirima, jako vesele prvenstvu. Nisu išli previše konkretno u procjene rezultata koje njihove ekipe mogu ostvariti jer pandemija je prilično narušila kompletan sustav rada i igranja pa je teško procijeniti snagu protivnika s kojima će odmjeriti snage na prvenstvu.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

POMOĆ RODITELJIMA

Od sljedećeg polugodišta svakom osnovnoškolcu u Hrvatskoj osiguran obrok