Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija SKUP EURO Podijeli

Prelazak s kune na euro karlovačku bolnicu koštat će 30.066 eura

Toliko iznosi trošak informatičkog sustava koji se mora ugraditi kako bi se cijene dvojno iskazivale

Prelazak s kune na euro karlovačku bolnicu koštat će 30.066 eura, odnosno 225. 500 kuna.

Naime, prelazak s kune na euro odnosi se i na bolnice odnosno hrvatsko zdravstvo, a kako je nedavno objavljeno, taj trošak mogao bi stajati i do 20 milijuna kuna.

Radi se o ogromnom trošku na kojeg se nije računalo, a vezan je na promjene unutar bolničkog i poslovnog informatičkog sustava u kojem bi se od rujna do kraja prosinca cijene usluga trebale izražavati u kunama i eurima, a potom, nakon 1. siječnja 2023., obrnuto.

Kako nam kažu u Općoj bolnici Karlovac, pripremaju se za uvođenje eura, odnosno moraju nadograditi bolnički informacijski sustav koji će omogućiti da uvođenjem eura sve teče nesmetano.

Prema ponudi koju su dobili od informatičke kuće koja održava bolnički informacijski sustav, troškovi ugradnje koji će omogućiti dvojno iskazivanje valuta, konverziju podataka u glavnu valutu plaćanja, dorade u komunikaciji između bolničkog informacijskog sustava i ostalih sustava te korisničku podršku iznose 222.500,00 kn s PDV-om.

Novac će, kako kažu i prema onom što dosad znaju, bolnica morati osigurati sama iz redovnog poslovanja.

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge