Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Županija PREMIJER NA KUPI Podijeli

Premijer na Kupi: Most u Gornjem Pokupju životno značajan za ozaljski kraj koji pulsira poduzetništvom

Novi most kvalitetno povezuje ozaljski kraj s Karlovcem i ostatkom zemlje

Vrijednost ovog mosta je u onome što predstavlja za lokalnu zajednicu, a novi most u Gornjem Pokupju povezivat će grad koji pulsira poduzetništvom – Ozalj s Karlovcem i ostatkom Hrvatske i dati novu dimenziju razvoju ovog gospodarski jakog kraja. 

Poručio je to danas s obilaska novog mosta preko rijeke Kupe u Gornjem Pokupju premijer Andrej Plenković.

Most je vrijedan 60 milijuna kuna i dug 176  metara te je izgrađen u roku, unatoč pandemiji i stresovima na tržištu građevinarstva i porastu cijena.

-Ovaj kraj pulsira poduzetništvom, tu ima više od 5 tisuća stanovnika, ali ima profiliranih kompanija, od kupaonske opreme, do PVC proizvodnje te proizvodnje vatrogasnih vozila, ovdje su ljudi poduzetnog duha i izuzetno mi je drago da je ovaj projekt realiziran kroz samo dvije godine, rekao je Plenković naglašavajući kako most neće imati nikakvih limita za prelazak odnosno “tonažu”.

Most je tek dio ulaganja vrijednih 350 milijuna kuna u zadnjih 5 godina u Karlovačku županiju, kazao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i naveo i projekt nastavka izgradnje Brze ceste, odnosno dionicu od Mostanja do Vukmanićkog Cerovca. No, ono što je najvažnije jest vrijednost koju ovakvi projekti donose lokalnom stanovništvu.

Država puno ulaže u Karlovačku županiju, prisnažio je i ministar Oleg Butković pa najavio i da će turanjska obilaznica biti gotova do kraja godine

Da nema boljeg poklona za Ozalj i Karlovačku županiju, odnosno za dan ovog grada i županije, slaže se i ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak. Novi most konačno će skratiti put brojnim poduzetnicima iz ovog dijela koji više neće morati ići zaobilazno desetke kilometara, napomenula je.

Za karlovačku županicu Martinu Furdek Hajdin poruka je jasna: Mi smo u srcu Hrvatske, kroz nas prolaze mnoge infrastrukturne građevine, a mi takve prilike želimo iskoristiti najviše što možemo.

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?