Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život SVIBANJSKE IDE Podijeli

Premijera kao naručena: Julije Cezar sutra u Zorin domu kao slika današnje politike

Petak u 19 sati u Zorin domu premijera, dan kasnije repriza

Vrhunski politički triler sutra ima premijeru u karlovačkom domu. Radi se o predstavi Julije Cezar, slavnog Williama Shakespearea,  a na daske Zorin doma stiže kroz djelo redatelja i autora adaptacije Ivana Đuričića.

Slavno djelo postavljeno je u današnje vrijeme, u 21. stoljeće, a Shakespearovi likovi postaju naši suvremeni političari, novinari i ostali akteri političkih zbivanja.

Kad gledamo vijesti, često se pitamo što se događa iza zatvorenih vrata moćnika, a predstava Julije Cezar karlovačkog Zorin doma nudi nam pogled u to, a borba za vlast, koalicije, domoljublje, čast, odanost, pojmovi su kojima je zasićen suvremeni medijski prostor i pokreću ovo djelo.

Redatelj Ivan Đuričić kaže da je predstava smještena u 21. stoljeće i ocrtava današnju političku zbilju i scenu, a mnogima će Shakespeare kao “trauma” iz lektire, ovom predstavom postati simpatičan. -Željeli smo napraviti predstavu koja daje prikaz današnjeg vremena, modernizirana je. Tekst je sjajan,ideja je bila približiti ga suvremenoj i mlađoj publici. Svi ti klasici nisu samo povijesne stvari iz lektire, jako su univerzalne i aktualne, a ovaj kao da je nastao danas, kaže Đuričić. Hvali karlovački ansambl i glumce, ali i cijelu radnu atmosferu u Zorin domu i nada se da će se to i osjetiti u predstavi čija je repriza u subotu, a nove izvedbe bit će i u lipnju.

U predstavi glume Enes Vejzović kao Julije Cezar, Brut je Andro Damiš, Mark Antonija je Petra Cicvarić, Oktavije je Nino Pavleković, Kasije  Vanja Gvozdić, Kaska Mark Šokčić, Porcija Lovorka Trdin, uz niz posebnih pojavljivanja poput Vilija Matule, Hrvoja Kečkeša, Laure Šiprak…

 

Pročitajte i ovo

RANOJUTARNJA ODLUKA

13 vijećnika ZA Most Specijalne jedinice policije Grom: Ovo je most demokracije jer je s Domovinskim ratom ona stigla u Karlovac