Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Sport IN MEMORIAM Podijeli

Preminuo Branko Hrvoj – Plos, karlovački rukometaš i sportski djelatnik

U svojoj igračkoj karijeri bio je vratar Banije, Karlovca i Tekstila te član najbolje generacije rukometaša s Banije.

KARLOVAC – Danas je u Karlovcu, u 70. godini života, nakon duge i teške bolesti, preminuo Branko Hrvoj – Plos, karlovački rukometaš i sportski djelatnik, nekadašnji vratar Banije, Karlovca i Tekstila.

Bio je dio najbolje generacije rukometaša s Banije, u kojoj su igrali Šipek, Gerovac, Lovrek, Vrbetić, Gobac, Kurja, a prije toga dijelio je svlačionicu s Miloševićem, Josipom Stubljarom, Josipom Tomičićem, Furlanom, Perkom, Trbojevićem, Carevićem i drugima. Obavljao je i funkciju trenera mladih rukometaša RK Karlovac, pomoćnog trenera Nikoli Gerovcu u HRK Karlovac, a kad se Gerovac zbog bolesti povukao s mjesta trenera, oko godinu dana vodio je prvu momčad Karlovca. Jedno vrijeme bio je i član Uprave RK Karlovac, a suprug njegove sestre Zlate Hrvoj Šipek, danas glavne državne odvjetnice, Miroslav Šipek bio je jedan od ponajboljih karlovačkih rukometaša.

Suigrači i prijatelji za Plosa kažu da je bio dobra duša svog kluba, pošten i pravedan čovjek kojeg su svi poštovali. Sudjelovao je u Domovinskom ratu i bio ratni vojni invalid.

Posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak, 1. ožujka, u 11:30 sati na Rimokatoličkom groblju Dubovac.

Pročitajte i ovo

STRELJAŠTVO

‘Policajci’ drugoplasirani u konačnom poretku Prve Walther hrvatske lige, Dugorešani zauzeli 5. mjesto