Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Preporuka HNS-a zaustavila treninge u gotovo cijeloj županiji, ali ne i u Ilovačkoj šumi: ‘kanarinci’ treniraju sa svim dobnim kategorijama

Uprava kluba zaključila je da nema rizika, da zadovoljavaju sve propisane mjere i donijela odluku o nastavku rada prema planu i programu.

KARLOVAC – Jučerašnja preporuka Hrvatskog nogometnog saveza o obustavi treninga do 10. lipnja prekinula je treninge gotovo u cijeloj županiji, ali ne i u Ilovačkoj šumi. U tamošnjem županijskom ligašu odlučili su, bez obzira na preporuku, nastaviti s treniranjem po zacrtanom planu.

U NK Ilovcu su već početkom tjedna, čim je na snagu stupila odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o dopuštenju treniranja svih sportaša na otvorenom, napravili plan rada i pripremili sve kako bi se propisane mjere u potpunosti poštivale. Jučer su krenuli s treninzima, a onda ih je, kao i sve ostale klubove, iznenadila preporuka HNS-a.

– Ljudi koji vode klub konzultirali su se s pojedinim kolegama iz županije i Zagreba te ljudima iz Saveza, zaključili smo da ispunjavamo sve preporuke za sigurno održavanje treninga i, obzirom je stanka bila jako duga, Uprava kluba na čelu s predsjednikom Alenom Vrbanićem procijenila je da nema nikakvog rizika i donijela odluku da nastavljamo s radom – kazao nam je trener seniorske momčadi Igor Gec.

Trenirat će sve dobne kategorije kluba, neke su već počele jučer, neke će od drugog tjedna, a na naš upit je li bilo straha roditelja od puštanja djece na trening, Gec nam je odgovorio da su neki roditelji najavili da neće svoju djecu slati u Ilovačku šumu, no u vrlo malom broju pa je odaziv na treninge veći od 90 posto. Ako ove godine bude održan klupski ljetni kamp u Selcu, redovito će trenirati do kraja lipnja, no razmišljaju i o opciji da nastave održavati treninge i u srpnju za djecu koja neće ići na ljetovanje. Na taj način bi klub praktički radio cijelo ljeto, bez stanke, sve do početka priprema za novu sezonu.

– Mene osobno, a i vodstvo kluba, začudila je i potpuno iznenadila spomenuta preporuka HNS-a. Ne znam koji su stvarni razlozi za takvu odluku, jesu li to neke institucije iznad HNS-a… dali su nam da treniramo, trenira se čak i u zatvorenim prostorima, tako da ne vidim razloga zašto je do toga došlo. Dopuštena je i rekreacija, a mi zaista možemo, pogotovo za mlađe kategorije, omogućiti treninge u kontroliranim uvjetima. Veći je rizik ako se djeca odu igrati na igralište, nego ovdje kod nas – istaknuo je Gec.

Nastojali smo se danas raspitati jesu li preporuku HNS-a ignorirali u još kojem županijskom klubu, ali nismo uspjeli doći do potpune i službene informacije. U Nogometnom savezu Karlovačke županije ne raspolažu tim podacima, a neslužbeno smo doznali da u NK Slunju treniraju mlađe dobne kategorije, a da će NK Ogulin s treninzima početi u ponedjeljak.

Iz ilovačkog kluba pozvali su i svu djecu, koja se žele početi baviti nogometom, da slobodno dođu jer sasvim normalno obavljaju i upise.

Pročitajte i ovo

MAČEVANJE

Antonio Gojak ušao u sastav reprezentacije za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Kairu