Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac I TI MOŽEŠ POMOĆI Podijeli

Presvetom Trojstvu treba 1,1 milijuna samo za istražne radove, elaborate, dokumentaciju, skelu nakon potresa

Franjevci su pozvali sve ljude dobre volje da im pomognu svojim donacijama

Najstarija karlovačka crkva Presvetog Trojstva nakon petrinjskog je potresa prilično narušene statike, a nakon skinutog starog križa s vrha zvonika, u unutrašnjosti crkve postavljena je i zaštitna skela.

O sanaciji crkve još se niti ne govori jer traju istražni radovi kojima se trebaju utvrditi oštećenja crkve, objašnjava fra Krunoslav Albert. -Treba učiniti šest istražnih radova nakon kojih ćemo znati stvarno stanje u kojem se crkva nalazi i što učiniti. Tada će se znati i koliko to košta, objašnjava fra Albert.

Upravo će ti radovi dati podlogu koliko će koštati obnova crkve, no ono što se zasad zna, bez radova, jest da trošak tih istražnih radova, elaborata, izrada dokumentacije, ali i postavljanja skele Presveto Trojstvo košta 1,1 milijuna kuna.

Franjevci stoga već duže vrijeme pozivaju sve dobre ljude koji mogu i žele pomoći im svojim financijskim donacijama, a to će činiti i dalje.

Kako kaže upravitelj fra Albert, tu troškovima nikako nije kraj jer Presveto Trojstvo još čeka rastavljanje orgulja i njihovo uklanjanje te restauracija budući je potres napravio najviše štete nad njima. -Ono što je dobro jest da je unutar crkve postavljena zaštita skela koja ima trostruku funkciju, omogućila jeodvijanje misa unutar crkve, štiti svod, a kad jednom počnu radovi bit će i radna platforma.

Od Ministarstva kulture očekuju se određena financijska sredstva, ali i od Fonda solidarnosti

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Karlovački inovatori nagrađeni na izložbi inovacija: 5 inovacija požnjelo uspjeh