Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život OPET PRVI Podijeli

Pretpremijera u Karlovcu i Dugoj Resi: “Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški” gledaju istovremeno

Projekcija za Dugorešane i Karlovčane počinje istovremeno u 17 sati, a stižu i glumci koji su likovima dali glasove

Karlovčani i Dugorešani od 4 do 104 godine, danas prvi u Hrvatskoj imaju priliku vidjeti animirani film “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški”. Pretpremijera animiranog filma, nastalog prema danskoj dječjoj slikovnici, u oba grada počinje u 17 sati.

– Poruka je da nikada ne treba odustati, da se uvijek treba pokušati boriti za ono u što vjeruješ do kraja, pa makar i ne uspio u tome, kaže glumac Kristijan Ugrina za Radio Mrežnicu koji je svoj glas u ovom filmu dao dobrom gradonačelniku Suncogradu Đibiju.

A priča i počinje kada Đibi nestane, a najbolji prijateljli slon Sebastijan i mačka Prugica upecaju ulove njegovu poruku u boci i krenu ga spašavati. U poruci se nalazilo i malo sjeme iz kojeg je izrasla divovska kruška. Kako završava ova avantura provjerite sami večeras  u dugoreškoj kinodvorani te u Karlovcu u Domu “Zrinski.

Film Nevjerojatna priča o divovskoj kruški prvi puta prikazan na Berlinskom festivalu gdje je bio u službenom dječjem programu, što je posebna referenca, i to kao film otvaranja

Uz Kristijana Ugrinu za odličnu hrvatsku sinkronizaciju zaslužni su i dječaci Fran Pocrnić, Darin Pavišić t njihovi stariji kolege Nikica Viličić, Boris Barberić, Goran Vrbanić i Alen Šalinović.

Upravo oni danas će se predstaviti publici u Dugoj Resi i Karlovcu.

– Ovo je prilika da se vidi tko su ti ljudi koji stoje iza mikrofona. Bit će prilika i da publika ako želi ih pita nešto. Bit će prava festivalska atmosfera, kao na velikim festivalima kad se uz projekciju filma da se vidi tko stoji iza tog filma, kaže Marko Pekić iz tvrtke Radar zahvaljujući kojoj je pretpremijera stigla u Karlovac i Dugu Resu.

Ostatak Hrvatske vidjet će film naredovnom kinorepertoaru tek od idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Ne zna se tko je u zdravstvu prehodao koronu: Nema jasnih smjernica za serološka testiranja pa u županiji nisu ni provedena