Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac PROBLEMI Podijeli

Previsoki tlakovi uzrok niza puknuća na magistralnom cjevovodu. Problemi s vodoopskrbom danas od Jelse do Tuškana i Zadobarja

Postojeći sustav je tlačno-gravitacijski što znači da služi za punjenje vodospreme i za distribuciju vode do kućanstava

Zbog previsokih tlakova niz je puknuća na magistralnom cjevovodu zbog kojih je i danas bilo problema s vodoopskrbom na području Karlovca.

Tako zbog kvara na sustavu vode nemaju naselja na potezu Jelsa- Mahično- Tuškani te Zadobarje. Kvar na tom sustavu uzrokuje naglo pražnjenje vodospreme Jelsa.

-Ovo i prethodna puknuća na magistralnom cjevovodu, koji vodom opskrbljuje veći broj naselja, događaju se zbog previsokih tlakova. Postojeći sustav je tlačno-gravitacijski što znači da služi za punjenje vodospreme i za distribuciju vode do kućanstava. Vodovod i kanalizacija rješenje problema vidi u izgradnji posebnog cjevovoda za punjenje vodospreme Jelsa, dok bi ovaj postojeći imao funkciju transportnog, tj. gravitacijskog cjevovoda. Posjedujemo projekt tlačnog cjevovoda za vodospremu Jelsa koji je u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, pojašnjavaju iz Vodovoda i kanalizacije.

-O napretku tog projekta pravovremeno ćemo informirati korisnike, a u sadašnjoj situaciji molimo ih za razumijevanje. Rješavanje ovog problema dio je prioritetnih aktivnosti tvrtke, dodaju.

Pročitajte i ovo

NOVO (NE)NORMALNO

Opa, nije greška nego s blagoslovom gradskih vlasti: Projektant ih zamijenio zbog platana i biciklista