Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija PRVO DESETLJEĆE Podijeli

Prije 10 godina otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Karlovac: Kroz njega prošlo 320 tisuća pacijenata

Naglašeno je koliko ovakav odjela znači Karlovačkoj, ali i susjednim, županijama

Od osnutka odjela, prije točno 10 godina, 320 tisuća pacijenata prošlo je kroz Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Karlovac. Odjel predstavlja jedinstveno ulazno mjesto u bolnici za prijem, obradu i zbrinjavanje pacijenata s hitnim stanjima 24 sata na dan neprekidno sedam dana u tjednu.

Sastoji se od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.

Opremljen je najmodernijom opremom, poput anestezioloških aparata, rendgena s mobilnim dijelom, monitora za praćenje životnih funkcija, EKG aparata i mobilnih ultrazvučnih uređaja, čija je nabavka zajedno s uređenjem prostora stajala 4,3 milijuna kuna.

Godišnje zbrinu oko 32 tisuće pacijenata, a najviše s područja grada Karlovca, Karlovačke županije, ali i iz Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke, Primorsko-goranske te Ličko-senjske županije.

Prema njihovim riječima, pacijenti ovdje prosječno borave nešto više od dva sata, a oko četvrtina pacijenata otpuštena je unutar sat vremena.

Svečanom obilježavanju su uz domaćine na čelu sa ravnateljem OB Karlovac Nikšom Anticom i brojnim djelatnicima bolnice i OHBP-a, prisustvovali predstavnici MUP-a RH, vatrogasaca, drugih zdravstvenih ustanova Karlovačke županije, zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić te u ime ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić.

 

L. Grčić

Vezani članci

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru