Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac GDJE JE ZAPELO Podijeli

Prije godinu dana veliki karlovački projekti danas su nedovršene investicije

Zelenilo još nije preselilo u novu upravnu zgradu, Dom Mostanje ima samo temelje, a Ulica Luščić i dalje je neuređena

Izgradnja Doma u Mostanju, nove uprave zgrade Zelenila na Dubovcu i uređenje Ulice Luščić uz bivšu vojarnu prije godinu dana najavljivani kao veliki projekti, danas su nedovršene investicije.

Upozorio je na to vijećnik SDP-a Dubravko Golubić na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Zelenilo se na Dubovac trebalo odavno preseliti, međutim nova upravna zgrada još uvijek nema stanare. Tvrtka je za nju digla kredit za koji je Grad dao jamstvo. Hoće li Grad na kraju morati otplaćivati rate?, zanimalo je Golubića.

– Radi se o investiciji od oko 7 milijuna kuna, molim da objasnite zašto se kasni već osam mjeseci s otvorenjem ovog objekta.

Za sve su krivi nedostaci na zgradi zbog čega nije prošao prvi tehnički pregled te prijedlog novog zakona o komunalnom gospodarstvu u kojem se predlaže javnim tvrtkama obavljanje komercijalne djelatnosti. Zelenilo bi, da je zakon donijet, ostalo bez značajnih prihoda.

– Zašto neke stvari nismo akcelerirali je bilo i to. Jedna od opcija, da se to dogodilo, je bilo da tu zgradu damo na prodaju. Vidjet ćemo kako će se taj zakon razvijati i što će on na kraju donijeti. I dalje smatram da tvrtka Zelenilo mora imati jedan takav prostor, rekao je gradonačelnik Mandić  i naglasio da je u tijeku podnošenje zahtjeva za novi tehnički pregled zgrade.

Dom u Mostanju pak ima samo temelje, dalje se ne gradi jer nema ni jednog EU natječaja na koji bi ta zgrada mogla biti prijavljena jer Mostanje je u urbanom dijelu grada, a natječaji podržavaju projekte u ruralnim sredinama. No, Mandić kaže kako se od Doma nije odustalo, a do jeseni će se znati više kako će ga graditi. Ulica Luščić uz bivšu vojarnu bit će sanirana sljedećih dana.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu