Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija MALO MJESTO ZA VELIKE LJUDE Podijeli

Prilišće perjanica Noći muzeja: Trud se isplati, svake godine više gostiju

Prilišće i Noć muzeja rastu iz godine u godinu

Koliko je velikih, poznatih pa i snažnih ljudi poteklo iz Prilišća ili pak imaju prilišćanske korijene, mogli su doznati svi koji su se uputili u ovom mjesto na Noć muzeja.

Po šesti put Prilišće i Udruga Zora organizirali su ovu manifestaciju koja iz godine u godinu dobiva nove i bolje sadržaje. Tako je prezentirana sjajna e izložba o sportašima: Ivan Volović bio je tako prvak države u hrvanju, a Fritzi Zivcic, američki boksač kojeg su zvali “hrvatska kometa” bosiljevačkih korijena imao je tu čast da je i veliki Nikola Tesla bio u njegovu društvu.

U Prilišću se moglo doznati više i o dugoreškom sportu

Ove godine organizatorima su stigli i slovenski gosti, bilo je tu puno druženja, finih kolača, a svaki posjetitelj dobio je licitar s natpisom “Noć muzeja – Zora Prilišće”. Domaćini su i ove godine ostali oduševljeni brojem posjetitelja i gužvom, a najsretniji su jer se trud isplati, kaže Nikola Volović. Prilišće je prije šest godina kad su organizirali prvu Noć muzeja, svih ovih godina postalo prava perjanica ovakvog kulturnog doprinosa, a uz veliku marljivost organizatora, dobro će im doći svaki novi vjetar u leđa.

 

Pročitajte i ovo

ŠIRI SE

Nakon karlovačke, po istom principu radit će i tržnice u Dugoj Resi i Ogulinu