Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija U SLUČAJU POTREBE Podijeli

PRIPREME I PREDOSTROŽNOST: Ispražnjena donja zgrada bolnice na Švarči, a ispred će biti trijaža

Bolnica se odgovorno priprema za sve mogućnosti

Donja zgrada u sklopu bolničkog kompleksa na Švarči u kojoj je infektivni odjel te psihijatrija  je ispražnjena kako bi se, u slučaju potrebe, moglo tamo smjestiti one koji su bolesni ili sumnjaju da su bolesni ili imaju možda neke simptome koronavirusa.

Preventivna je to mjera karlovačke bolnice, a kako kaže ravnatelj dr. Ervin Jančić, priprema se prostor za potencijalne bolesnike, ali i sve one koji će doći s nekim  smetnjama na Švarču.

Uz to, pred zgradom donje bolnice niknuli su šatori, odnosno bit će na neki način usporen protok onih koji dolaze kako bi se što lakše manevriralo i usmjeravalo ljude. Riječ je o trijaži, kaže Jančić, da se vidi tko ide kuda. Slikovito rečeno, bit će red kao npr. u banci ili u zračnoj luci. Sve je to dio mjera pripreme i zaštite kako bi se u slučaju većeg broja oboljelih, brzo i efikasno odgovorilo na novonastalu situaciju.
Zbog pojačane kontrole ulaska u bolnicu i očekivanog nastanka gužvi mole se bolesnici da ukoliko je moguće odgode dolazak do prestanka protuepidemijskih mjera.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru