Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život BESPOVRATNI NOVAC Podijeli

Prirodoslovna škola dobila 136 tisuća kuna. Opremit će praktikume i kupiti traktor

Ukupno 13 bespovratnih milijuna kuna dodijelilo je Minstarstvo poljoprivrede za 30 hrvatskih srednjih poljoprivrednih škola

Prirodoslovna škola Karlovac jedna je od 30 hrvatskih škola koje su od Ministarstva poljoprivrede dobile ukupno 13 milijuna bespovratnih kuna.

Taj novac Ministarstvo je namijenilo promociji i jačanju kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Škole će ulagati u objekte za uzgoj bilja, sjemena, sadnog materijala, gljiva, opremu za berbu, sortiranje i pakiranje vlastitih proizvoda, u mehanizaciju, gospodarska vozila i slično.
Karlovačka Prirodoslovna škola dobila je 136 tisuća 279 kuna. Osim što će urediti praktikume kojima se koristi 186 učenika, nabavit će i novi traktor.

Stari “Tomo Vinković” sve se češće kvari

– Imamo postojeći traktor, od 1991. godine “Tomo Vinković” koji se već često kvari. Ali on je još uvijek tehnički ispravan. Da nastava ne bi trpila jer najviše je kvarova u sezoni poljoprivrednih radova, učenici će novi traktor koristiti u školskom vrtu. Orat će, frezati, pripremati tlo i uređivat će nasade lješnjaka, za košenje i tako dalje, kaže ravnatelj Nenad Klasan.

Projekt će se provoditi osam mjeseci, a nakon što završi Prirodoslovna se planira ponovo javiti na natječaj ministarstva. Jer, osim što nisu mogla stići u boljem trenutku, bespovratna sredstva uvelike će unaprijediti obrazovanje budućih djelatnika u poljoprivredi.

– Da se učenici zainteresiraju, da ne rade na zastarjelim strojevima i u zastarjelim laboratorijima. Nego, da to budu modernizirani laboratoriji.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val