Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac DAN OTVORENIH VRATA Podijeli

Prirodoslovna škola Karlovac od jeseni opet upisuje vinogradare, voćare i vinare

Zanimanje više, ali broj upisanih u razrede bit će manji

Šest različitih zanimanja na raspolaganju je budućim srednjoškolcima u Prirodoslovnoj školi Karlovac, međutim u četiri planirana razreda bit će manje učenika nego prije.

– Upisujemo tri razreda u trajanju od četiri godine: veterinarski tehničari, agroturistički tehničari i tehničari nutricionisti. Ove godine smo snizili upisnu kvotu na 20 učenika po razrednom odjelu, izuzetak je veterinarski tehničar gdje će biti 22 učenika. Četvrti razredni odjel će biti kombiniran s tri programa: cvjećari, poljoprivredni gospodarstvenici, voćar-vinogradar-vinari. Cvjećara planiramo upisati osam učenika i po šest u poljoprivrednim gospodarstvenicima i voćar-vinogradar-vinar, kaže ravnatelj Nenad Klasan.

Trogodišnje zanimanje voćar-vinogradar-vinar ponovo se vraća na zahtjev roditelja ove jeseni, a Klasan najavljuje da je Prirodoslovna škola dobila odobrenje za još novih zanimanja koje će upisivati od iduće godine.

– Dobili smo odobrenja za nove programe ekoloških tehničara, prehrambenih tehničara i agrotehničara.

O svemu tome danas su mogli čuti i vidjeti osmaši kojima za mjesec dana počinje upisna groznica i koji se vrlo brzo trebaju odlučiti za neku od 13 srednjih škola u Karlovačkoj županiji.

Pročitajte i ovo

ZADNJI DAN

Karlovac Open air Tribute festival zatvara kralj popa