Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Problem za kuglačice i kuglače: kuglana u Domu Zrinski neće biti otvorena prije 1. lipnja

Obzirom u ovakvim situacijama klubovi sami moraju pronaći alternativno rješenje, u pomoć je uskočila Karlovačka športska zajednica, koja će nastojati osigurati termine za treninge na drugim kuglanama.

KARLOVAC – Iako je od srijede, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, dopušteno treniranje svih sportaša i u zatvorenim sportskim objektima, karlovačke kuglačice i kuglači našli su se u problemu – jedina karlovačka natjecateljska kuglana, ona u Domu oružanih snaga Zrinski, neće biti otvorena prije 1. lipnja.

Tako je danas Karlovačku športsku zajednicu obavijestilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, koje upravlja Domom Zrinski. Zbog bojazni da bi virus, uslijed otvaranja objekata, mogao ući u vojni sustav, iz MORH-a su javili da kuglana u Zrinskom sigurno neće biti otvorena prije 1. lipnja. Tek tada će razmotriti odluku o otvaranju svojih objekata za vanjske korisnike, što znači da karlovačke kuglačice i kuglači na svojoj domaćoj kuglani neće moći trenirati barem narednih dvadesetak dana.

Tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Zoran Jagić upoznat je sa spomenutom situacijom. U sličnom problemu su i plitvičke kuglačice i kuglači, koji treniraju i igraju na kuglani Hotela Jezero, koji je još uvijek zatvoren.
– U pravilu se u ovakvim situacijama snaći moraju sami klubovi i pronaći alternativno rješenje. Ozalj ima kuglanu i to je jedna od mogućih opcija za rješavanje problema treniranja, kao i igranja domaćih susreta ako dođe do nastavka natjecateljske sezone. Što se toga tiče, naša sezona mora završiti do 30. lipnja. U prvoligaškom rangu ostalo je za odigrati dva kola, u ostalima po četiri. Kad bude donesena odluka da se mogu nastaviti natjecanja u zatvorenim sportskim objektima, Upravni odbor HKS-a će procijeniti ima li dovoljno vremena za odigravanje preostalih kola i donijeti odluku o nastavku ili definitivnom prekidu natjecateljske sezone.

Jasenka Štimac, trenerica kuglačica Karlovca, kazala nam je da se nada da će KŠZ pronaći alternativno rješenje i pružiti im mogućnost da krenu s treninzima. Igračice za sada individualno vježbaju u svojim domovima i održavaju kondiciju trčanjem po vani, a s pravim treninzima krenut će čim se ukaže prilika.

Pročitajte i ovo

KICKBOXING

Od petka do nedjelje 13. Europski kup u Karlovcu: Oboren rekord u prijavama, postao treći najveći kickboxing turnir u svijetu!