Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac URBANA RUINA Podijeli

PROBUDI pita nadležne: Hoće li nedovršena zgrada na Dubovcu ostati vječni problem

Iako po zakonu višestambene zgrade moraju biti izgrađene u 7 godina, zgrada na Dubovcu nedovršena stoji već više od 10

Jedina lokalna stranka na skorim izborima u Karlovcu, PROBUDI, upozorila je još jednom na problem nikad dovršene sindikalne zgrade na Dubovcu.

Iako Zakonom o gradnji piše da višestambene zgrade moraju biti dovršene za sedam godina (članak 124.) ova zgrada, kako kažu “promašena investicija Sindikalne stambene zadruge u stečaju”, sad već kao ruina stoji na nikad adekvatno uređenoj građevinskoj čestici u ulici Petra Kružića više od jednog desetljeća.

Je li zgrada ovakva zbog osobitog obzira prema kunama i lisicama?

-To što se je netko zaigrao projektom za koji nije imao financijsku konstrukciju, sada bi trebalo biti i ostati vječni problem naših sugrađana, osobito onih koji prebivaju u neposrednom susjedstvu. Pitamo nadležne iz Grada, do kada? Da li na neodređeno, dok traje amortizacijski vijek ove urbane ruine, dok se ne započne ovako nedovršena urušavati pod utjecajem atmosferilija? Da li možda iz osobitog obzira spram beskućnika, spram kuna i lisica iz obližnje šume, gospodo do kada?. Pitaju iz stranke PROBUDI koja će se 16. svibnja na lokalnim izborima pojaviti s listom za karlovačkog Gradsko vijeće.

Rješenje postoji

Od aktualne gradske vlasti, a vjerojatno će i od nove, traže rješenja i to brza i, kako kažu, bez obzira “na vlasničkopravne i ostale poteškoće”.

-Jer ova urbana ruina jednostavno ne može više čekati. Iznađite rješenje, ono nedvojbeno postoji, bilo da se izgrade gradski stanovi ili zgradu dovrši neki novi investitor. Ona jedino kao dovršena može biti projekcija zdravog odnosa vas, nadležnih i prozvanih iz Grada spram svih nas, vaših sugrađana koji vas plaćaju upravo da ovakvi apsurdi nebi prerasli u vječnost, kažu iz PROBUDI.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva