Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život RIBNIK Podijeli

Ako prođu projekti, u Ribniku će ove godine biti uređen trg, zgrada općine, vatrogasni dom i šumski putovi

Hrvatske ceste bi trebale urediti D6 da ulaz u Hrvatsku iz Slovenije ne pruža ružnu sliku

Nakon LED rasvjete teške oko 625 tisuća kuna i nešto asfalta općina Ribnik i ove godine nastavlja s ulaganjima u svoju infrastrukturu.

Ipak, želja im je i da se drugi pobrinu za svoju. Poput Hrvatskih cesta čija državna cesta D6 prolazi kroz Ribnik, ali je u lošem stanju.

– Lobiramo da se to popravi kod Hrvatskih cesta i da ona bude bolja, tuda ulazimo u Hrvatsku i to baš nije neka preporuka. Kad ulazite u Hrvatsku loše izgleda. Imamo obećanja da bi to trebalo biti bolje 2018. i 2019. s konrektnim radovima, kaže načelnik Željko Car.

U 2018. Ribnik će mijenjati svoju vizuru. Za to je napisano nekoliko projekta za koje se očekuju bespovratni novci.

– Prije svega to je uređenje trga. Četvrti smo na rang listi i nadamo se da ćemo to dobiti. Dobrovoljno vatrogasno društvo koje treba biti društveni dom projekt je vrijedan oko 4 millijuna kuna. Radi se o europskoj mjeri 7.4.1. Čekamo rezultate toga. Fasada i energetska obnova općine i šumski putevi također su glavne stvari koje želimo napraviti.

Veće potpore i obrtnicima i OPG-ima

Temelj blagostanja, postojanja i egzistencije svakog društva su ljudi koji rade i zarađuju. Zato će svojim obrtnicima i OPG-ima također pomagati.

– Mi ćemo sigurno nešto novca usmjeriti u to da im pomognemo u smislu tehnologije da budu bolji, da im pomognemo da idu na sajmove i u marketinpkom smislu da znaju prodati.

Na pitanje za koga to rade jer i u Ribniku je sve manje stanovnika, a nedavno je zatvorena i područna škola, Car odgovara da su školu zatvorili sami Ribničani.

– Oni nikada nisu došli kod mene da kažu što nije dobro. Ja sam im nudio puno više iznad standarda koji daje država, dodaje. Po pitanju demografije naglašava kako je to kompleksno pitanje.

On osobno sklon je tome da, ako stanovnici iseljavaju dođu neki novi, ako treba i s istoka.

Pročitajte i ovo

SNIMA SE

Duga Resa u novoj Matanićevoj seriji: Kasar gotovo da glumi sebe