Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac DANI PIVA 2019. Podijeli

Produženjem naplate parkiranja za Dane piva, Zvijezdu će se rasteretiti od gužvi. Naplata do 22 sata i u subotu i nedjelju

Cilj nije zarada već prometno rasterećenje centra grada u kojem se od 30. kolovoza do 3. rujna održavaju Dani piva

Prometno rasterećenje jedini je razlog zbog kojeg će za vrijeme trajanja Dana piva od 30. kolovoza do 3. rujna u Karlovcu naplata parkiranja u samom centru grada biti produžena do 22 sata, a na dva do sad besplatna parkirališta u Vatrogasnoj ulici i ispred Gradske uprave uvedene dnevne karte od po 20 kuna.

– Bit će produženo vrijeme naplate parkiranja, a to bi značilo da će se parkirališta naplaćivati od 7 sati ujutro do 22 sata navečer, svakodnevno uključujući i subotu i nedjelju. Cilj nam je kroz naplatu parkiranja izregulirati promet, nije nam cilj neki posebno značajni prihod nego regulacija prometa i parkiranja u gradu Karlovcu, da ne dolazi do gužvi, potvrdili su danas na konferenciji za novinare na parkiralištu na Gazi direktor Mladosti Ivan Uđbinac i dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Karlovčani šećite ili vozite bicikl kad idete na Dane piva

Naplata do 22 sata, kako je Radio Mrežnica već pisala, bit će uvedena i na parkiralištu kod Tehničke škole. Besplatni parkinzi su osigurani oko dvorane Mladost na Rakovcu te na ŠRC-u Korana i upravo će na njih biti usmjeravani oni koji će automobilima stizati u Karlovac.

Cijena parkiranja na parkiralištima pod naplatom ostaje ista, 5 kuna za prvi sat i 6 kuna za svaki idući

– Pozivam građane grada Karlovca da na Dane piva dolaze pješice, biciklima i da tako oslobodimo prostor našim gostima koje očekujemo iz cijele države, ali i susjednih država, dodao je Mrzljak.

Prometni izazov na Danima piva dodatno će Gradu zakomplicirati i posvećenje eparhijskog dvora na Starom placu, ali Mrzljak kaže da su i za to pronašli rješenje.

-To je 1. rujna i tada ćemo posebnu regulaciju prometa napraviti ispred Gradske uprave na Strossmayerovom trgu, za te potrebe.

Inače, na ostalim parkiralištima pod naplatom koja su izvan Zvijezde poput onih u Novom Centru kod Kauflanda ili željezničkog stajališta, naplaćivanje će biti do 19 sati. Cijelo vrijeme Dana piva posjetiteljima će na raspolaganju biti i besplatan panoramski bus. Počinje voziti od ovoga petka u 16 sati i spajat će svih pet lokacija na kojima se održava manifestacija – od ŠRC-a Korana prema Sportskoj dvorani, uz Dragojlu i Ekonomsku školu, Ruskim putem preko Starog placa do Korza te Domobranskom nazad na ŠRC.

Pročitajte i ovo

ISPRAVAK

Ravnateljica Medicinske: Niti jedan nastavnik nije u samoizolaciji