Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život FILM UNDER SEVERE EXPERIMENT Podijeli

Proglašenje pobjednika FUSE festivala večeras ipak ne u Aquatici vec na Maloj sceni

Bit će dodijeljeno pet nagrada od kojih je jedna i nagrada publike

Drugi FUSE festival eksperimentalnog filma koji je u Karlovac doveo mlade filmaše od 18 do 29 godina iz Hrvatske i Moldavije, završava večeras u Aquatici dodjelom nagrada najboljima.

Stručni žiri će danas ocijeniti 17 filmova iz natjecateljske konkurencije. Dok oni “vijećaju” posjetitelji će od 12:30 na Maloj sceni Hrvatskog doma moći vidjeti još 10 filmova izvan konkurencije.

Eksperimentalni film nije jednostavna forma

Jučer, drugog dana festivala, osim prikazivanja filmova (pristiglih iz Hrvatske, Moldavije i Švedske) sa sudionicima je održan i okrugli stol o eksperimentalnom filmu danas. Zaključak je da eksperimentalna forma daje slobodu autorima da, za razliku od strogo zadanih igranog i dokumentarnog filma, bez dodatnih objašnjenja izraze svoja unutarnja stanja i emocije. Iako ga se često obezvređuje kao nešto se radi kad se nema bolju ideju, eksperimentalni film je upravo suprotno.

– Eksperimentalni film nije lagan, nije nešto s čime bi se trebalo ući u svijet filma već bi ga se trebalo raditi kada se savladaju osnove snimanja igranih i dokumentarnih filmova, zaključili su sudionici okruglog stola, mladi autori od 18 do 20 godina.

Navečer je na sceni premijerno prikazan film Ljetnikovac Damira Čučića. On je prošle godine bio član žirija, a ove godine posjetio je FUSE festival kako bi predstavio svoj film i s publikom podijelio motivaciju za njegovo snimanje.

Svečano zatvaranje festivala je večeras od 21 sat u Aquatici na koje su pozvani svi ljubitelji filma, ali i dobre glazbe.

Nakon dodjele nagrada, naime, dvoje mladih glazbenika Dino Saurić i Marina Elezović premijerno dolaze u Karlovac predstaviti se publici i uveličati sam završetak festivala. U slučaju kiše, program će biti održan na Maloj sceni Hrvatskog doma.

Organizator FUSE festivala je Kinoklub Karlovac u partnerstvu sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac te Vodovod i kanalizacija d.o.o.

Ulaz na sav festivalski program je besplatan.

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Dvoje ljudi u izolaciji u Rijeci zbog sumnje na koronavirus