Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija GLASANJE DO 30. LIPNJA Podijeli

Projekt Carpe Diema “Eye on Diversity” u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt

Na popisu i projekt izrade Studije prometnog razvoja Karlovačke županije

Projekt „Eye on Diversity“ karlovačke udruge Carpe Diem uvršten je u „Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2016.-2017.“.

Glasovanje je otvoreno do 30. lipnja, a jedino što treba je otići na stranicu strukturnifondovi.hr, izabrati tri projekta koja glasači smatraju posebno uspješnima. Iz Karlovačke županije uvrštena su samo dva projekta, od čega je Carpe Diem-ov jedini projekt iz područja civilnog sektora, a “Izrada Studije prometnog razvoja Karlovačke županije” jedini iz kategorije investicijski i infrastrukturni.

A podsjetimo „Eye on Diversity” projekt je dugotrajnog volontiranja  kroz Europsku volontersku službu u razdoblju od 1.10.2016. do 30.9.2017. koji se proveo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Godinu dana u Karlovcu je boravio volonter iz Francuske. Snimio je 22 kratka filma koji su objavljeni online na YouTube kanalu udruge Carpe Diem te dokumentarni film o Kinu Edison kao njegov osobni projekt. Njegov boravak u Karlovcu i njegovo djelovanje kroz rad s mladima pridonio je razvoju svijesti mladih o različitosti i interkulturalnosti, ali istovremeno potaknuo i njegov osobni razvoj.

Studija prometnog razvoja Karlovačke županije pak dokument je za čiji nastanak su provedena opsežna istraživanja na terenu i čiji rezultati su postali model za izradu novih prometnih smjernica.

Pročitajte i ovo

KULTURA ZA SVE

FOTO: Noć muzeja privukla mnoge: Povratak u prošlost uz kruh i mast i stare fotografije