Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac NIJE NIŠTA SPORNO Podijeli

Projekt izrade 3D zebre u Grabriku odrađen je kako treba, tvrde u Gradskoj četvrti

Volonterski rad ne ulazi u troškove izrade zebre, a radila ju je jedna od tri tvrtke koje su dostavile ponudu

Na prozivke gradskog vijećnka Dimitrija Birača o  previsokoj cijeni za 3D pješački prijelaz u Grabriku, reagirao je predsjednik Vijeća ove gradske četvrti Frane Kaleb.

Ukratko kaže, sve je odrađeno po “PS-u”.

-Izradi 3D zebre prethodila je izrada stručnog elaborata koji se može primijeniti i na druge lokacije u Karlovcu. Prije toga izrađena je i studija za donošenje Posebnih uvjeta za samu izradu 3D zebre. Iako Gradska četvrt nije  dužna, ipak je zatražila tri ponude. Izabran je izvođač koji je dao četverogodišnje jamstvo za hladnu plastiku kojom je zebra izrađena, naveo je Kaleb u svom reagiranju.

Usporavanje prometa na ovom mjestu bilo je nužno zbog velike frekvencije korištenja ovog pješačkog prijelaza. Također navodi i kako za volonterski rad na ovom projektu nitko nije plaćen tek se iskazuje u novcu i ne ulazi u troškove same izrade 3D zebre.

-Na kraju bih napomenuo, da Dimitrije Birač ne može sebe stavljati u ulogu iznad Vijeća gradske četvrti Grabrik, jer je VGČ Grabrik potpuno transparentno sve razmatralo i jednoglasno odlučivalo o svemu.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dario Mrzljak još četiri godine na čelu Nogometnog saveza Karlovačke županije