Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Karlovac U SRCU EUROPE Podijeli

Projekt karlovačkog Carpe Diema jedan od 40 na izložbi u EU parlamentu

“Otisnuti pokreti” primjer je dobre prakse, a sada će to vidjeti i zastupnici u Bruxellesu

Projekt „Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu“ udruge CARPE DIEM jedan je od 40 projekata iz RH koji će biti predstavljen na izložbi “EU fondovi mijenjaju Hrvatsku” u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i Tomislava Sokola izložba će biti postavljena od 20. do 24. siječnja.

Svih 40 projekata koji se predstavljaju, financirani su iz Europskih fondova. Projekt karlovačkog Carpe Diema, „Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu, provodio se 2018. i 2019. godine i bavio se socijalnim uključivanjem mladih u nepovoljnom položaju – iz sustava socijalne skrbi i nezaposlene, njih ukupno 133 između 15 i 25 godina. Ukupno je bio vrijedan 832.676 kuna, a čak 707,7 tisuća kuna bio je bespovratni novac iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu bili su Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić, Atelje suvremenog plesa – Free dance i Gradski muzej Karlovac

Projekt je za izložbu predložila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je bila ugovorno tijelo i to kao primjer dobre prakse te zbog izvrsnih rezultata.

Kroz devet mjeseci proveden je niz radionica keramoskulpture, umjetničke i primijenjene grafike i radionice suvremenog plesa. Održane su likovne kolonije u Zaprešiću i Karlovcu, korisnici su posjetili Muzej suvremene umjetnosti, Gliptoteku, Akademiju likovnih umjetnosti – odjel grafike, plesne festivale u Zagrebu, Platformu mladih koreografa i Tjedan suvremenog plesa. Djela,keramiku, grafiku i plesni performans, nastala kroz ovaj projekt predstavljena su na Noći muzeja 2019. u Galeriji Vjekoslav Karas.

Pročitajte i ovo

INVESTICIJA

24 stana, poslovni prostor, kancelarije, parkiralište – u novoj zgradi u Krležinoj u Novom centru u Karlovcu