Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac U SRCU EUROPE Podijeli

Projekt karlovačkog Carpe Diema jedan od 40 na izložbi u EU parlamentu

“Otisnuti pokreti” primjer je dobre prakse, a sada će to vidjeti i zastupnici u Bruxellesu

Projekt „Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu“ udruge CARPE DIEM jedan je od 40 projekata iz RH koji će biti predstavljen na izložbi “EU fondovi mijenjaju Hrvatsku” u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i Tomislava Sokola izložba će biti postavljena od 20. do 24. siječnja.

Svih 40 projekata koji se predstavljaju, financirani su iz Europskih fondova. Projekt karlovačkog Carpe Diema, „Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu, provodio se 2018. i 2019. godine i bavio se socijalnim uključivanjem mladih u nepovoljnom položaju – iz sustava socijalne skrbi i nezaposlene, njih ukupno 133 između 15 i 25 godina. Ukupno je bio vrijedan 832.676 kuna, a čak 707,7 tisuća kuna bio je bespovratni novac iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu bili su Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić, Atelje suvremenog plesa – Free dance i Gradski muzej Karlovac

Projekt je za izložbu predložila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je bila ugovorno tijelo i to kao primjer dobre prakse te zbog izvrsnih rezultata.

Kroz devet mjeseci proveden je niz radionica keramoskulpture, umjetničke i primijenjene grafike i radionice suvremenog plesa. Održane su likovne kolonije u Zaprešiću i Karlovcu, korisnici su posjetili Muzej suvremene umjetnosti, Gliptoteku, Akademiju likovnih umjetnosti – odjel grafike, plesne festivale u Zagrebu, Platformu mladih koreografa i Tjedan suvremenog plesa. Djela,keramiku, grafiku i plesni performans, nastala kroz ovaj projekt predstavljena su na Noći muzeja 2019. u Galeriji Vjekoslav Karas.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave