Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija PROJEKT IZ KARLOVAČKE ŽUPANIJE Podijeli

Projekt REGEA-e “Renew Heat” osvojio nagradu publike

Projekt se provodio od 2017. do 2018., a od tri nove kotlovnice na biomasu jedna je u dugoreškoj Srednjoj školi

Projekt Karlovačke županije tj. REGEA-e  “Renew Heat” pobjedio je na izboru za najbolji EU projekt po odluci javnosti.

Osvojio je 41 % glasova publike, daleko više od drugoplasiranog projekta “Poslovni inkubator Kosore” Splitsko – dalmatinske županije odnosno Grada Vrlike koji je dobio 10 % te trećeplasiranog projekta Grada Zagreba “Innovation in dressing techniques” koji je dobio 9 % glasova javnosti.

U glasovanju javnosti koje je bilo otvoreno od 13. rujna do 20. rujna u ponoć, sudjelovalo je 12.137 glasača.

RENEW HEAT je projekt bilateralne suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ugovoren u sklopu programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Cilj projekta bilo je pokretanje energetske tranzicije na regionalnoj razini kroz promicanje korištenja lokalno prisutnog obnovljivog izvora energije – drva, što doprinosi energetskoj nezavisnosti, jačanju gospodarstva i čišćem okolišu. U Karlovačkoj županiji ugrađena je kotlovnica na biomasu u Srednju školu Duga Resa, a dvije kotlovnice nešto manjeg kapaciteta ugrađene su u Bosni i Hercegovini u Kulturni centar Cazin i Sportski centar Cazin. Ukupna vrijednost tih investicija iznosila je 2,9 milijuna kuna. Cjelokupni projekt je vrijedan 5.000.000 kuna, a provodio se u Karlovačkoj županiji od 1.7.2017. do 31.12.2018. godine.

Nagrade po kategorijama izabrat će stručni žiri, rezultati 21. listopada

Nagrada javnosti samo je jedna od nagrada izbora za najbolji EU projekt kojeg organizira Hrvatska zajednica županija s partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Od 31 prijavljenog projekta, pobjednike u četiri kategorije – Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama i Doprinos poduzetništvu, u kojem je i REGEA-in Renew Heat, izabrat će stručni žiri. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU 21. listopad u Novom Vinodolskom.

Foto: RM arhiva

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukavina i trenerica Rašić složni: Idemo u Veliku Goricu bez pritiska i nadamo se dobrom rezultatu