Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija PONAVLJANJE JE... Podijeli

Projekt spoja na čvor Novigrad za Dugu Resu ide iz početka. Sva prijašnja dokumentacija je istekla

Javna nabava za Idejni projekt, vrijedna oko 2 milijuna kuna, je završena. Ugovor s izrađivačem još nije potpisan

– Moram na žalost reći da je ova trasa imala važeću dokumentaciju, ali ona je zastarjela, isteklo joj je trajanje tako da trebamo ponovno ići i u studiju utjecaja na okoliš, i u idejni projekt, i u lokacijsku te građevinsku dozvolu.

Odgovor je to zamjenice župana Martina Furdek Hajdin na aktulacu Županijske skupštine  o čvoru Novigrad točnije izgradnji spoja Duge Rese prekko Lišnice na autocestu.

Ovaj projekt investitora,  Autoceste Rijeka – Zagreb, bio je u planu već godinama, Dugorešani su ga željno iščekivali, ali na kraju on mora krenuti iz početka jer do njegove realizacije, unatoč spremnoj dokumentaciji, nikada nije došlo.

Za buduću trasu čvora od Novigrada do Lišnice sada je pred dovršenjem javna nabava za idejni projekt. Ponude, a stiglo ih je pet, otvorene su krajem listopada međutim odluka o odabiru izrađivača idejnog projekta još nije donesena.  -Vrijednost same dokumentacije je oko 2 milijuna kuna, otkrila je Furdek Hajdin. Dodala je da se od projekta nije odustalo, ali kada će biti realiziran, s obzirom na to da je već jednom “propao”, nije poznato.

Foto: ARZ

Pročitajte i ovo

RAST NEZAPOSLENOSTI

Nakon pada nagli skok nezaposlenosti u Karlovačkoj županiji, u studenom veća za 3,2 %