Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija BRIGA O STARIJIMA Podijeli

Projekt “Zaželi – Spas u zadnji čas” omogućio je zapošljavanje 15 žena: Brinu o 97 starijih i nemoćnih osoba

Riješena dva problema – zaposlene su žene i brine se o potrebitima

Projekt Zaželi – Spas u zadnji čas faza 3 omogućio je zapošljavanje 15 žena koje brinu o starijim i nemoćnim korisnicima. 

Projekt je to na koji je dugoreški Crveni križ, zajedno sa svojim partnerima Zavodom za zapošljavanjem u Karlovcu i Centrom za socijalnu skrb, izrazito ponosni.

Težak je i do 740 tisuća kuna i financiran europskim sredstvima. Ovim projektom zaposleno je ukupno 15 žena koje brinu o svojim starijim i nemoćnim korisnicima.

– Glavne aktivnosti u projektu su pomoć u kući krajnjim korisnicima na području četiri općine koje i inače pokrivamo kao i grad Duga Resa. To je jedno dosta veliko područje. Zaposleno je ukupno 15 žena koje po projektu moraju imati po 6 korisnika, istaknuo je ravnatelj dugoreškog Crvenog križa, Mario Biršić.

U ovom trenu 97 je korisnika projekta. Riječ je o starijim i nemoćnim osobama kojima zaposlene žene pomažu u svakodnevici.

S današnjim danom, žene rade već punih mjesec dana, a drugi tjedan će im sjesti i prva plaća.

Uz konkretnu pomoć koju dobivaju, Biršić je istaknuo i onaj jedan element humanosti koji projektu dodaje dodatnu vrijednost:

– Ovdje se pomaže i starijim osobama da shvate kako nisu ostavljeni od svih i svega, kako nisu ostavljeni od društva bez obzira što su stari i nemoćni da su oni još uvijek s nama. To su naši građani, zaključio je.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici