Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija PROJEKTIKA Podijeli

Projekti “teški” milijardu eura predstavljeni u Karlovcu: Kroz EU fondove do novog razvoja

Za Tehničku školu i Dom zdravlja u Karlovcu sredstva su omogućila pokretanje hvalevrijednih projekata

Više od sedamdeset projekata u vrijednosti od milijardu eura predstavljeno je danas u Karlovcu na Danu razvojnih projekata Karlovačke županije. 

U moru svih uspješnih projekata, ističu se oni karlovačke Tehničke srednje škole i Doma zdravlja Karlovac.

“Karijera i ja, projekt koji se trenutno provodi u Tehničkoj školi Karlovac iz područja elektortehnike i računarstva, te projekt Struka i ti koji se provodi iz područja strojarstva, a za glavni cilj imaju modernizaciju ovih strukovnih programa”, kazala je koordinatorica projekata, Suzana Randelj.

Uz to projekti podrazumijevaju i  izradu novih formalnih i neformalnih programa obrazovanja kao i modernizaciju programa učenika s teškoćama i osoba s invaliditetom. U sklopu projekta provode se i razne aktivnosti promicanja strukovnog obrazovanja tako da se kroz projekt obilaze sve škole u Karlovačkoj županije.

Još uspješnih projekata dolazi iz Doma zdravlja Karlovac. Projekt  izgradnja “Centra integrirane zdravstvene skrbi Karlovac” u skladu sa zahtjevima zelene tranzicije te uređenje unutarnjeg i vanjskog prostora s ciljem povećanja standarda pružanja usluga posebno prema ranjivim skupinama:

-Projektom je cilj obuhvatiti ranjive skupine naših građana od trudnica i male djece do kroničnih i palijativnih bolesnika kroz niz savjetovališta, edukacija i radionica u kojima bi oni stjecali nova znanja kako prevenirati i suočiti se sa zdravstvenim problemima, istaknula je ravnateljica  Tatjana Šterk Tudić.

A svih ovih projekata ne bi bilo bez izdašnih fondova koji su Hrvatskoj na raspolaganju, istaknuo je predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman. Napomenuo je kako ono čime sada raspolažemo trebamo i iskoristiti:

– Izuzetna je to prilika koju u ovom trenutku prati jedna situacija s kojom se Hrvatska nikada dosad nije suočila, a to su izdašni fondovi koji nude nevjerojatne svote novca za naš razvoj. Nikad u povijesti nismo imali takvu priliku, a nećemo ju u dogledno vrijeme ni imati, zaključio je.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919