Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život GDJE JE CIČA ZIMA Podijeli

Proljeće preteklo zimu; temperatura se u Karlovcu i Dugoj Resi bliži 14, u Ogulinu 10

Vegetacija se budi, a snijega nema na vidiku. U idućim danima još toplije

Zima kao da je zaspala i zakasnila doći u naše krajeve. Temperature su već tjednima primjerenije ranoproljetnim. Danas su i pravoproljetne.

Karlovac je u 14 sati bio na temperaturi od 13,4 stupnja. Isto tako i Duga Resa. Ogulin se jutros budio u debelom plusu od 7 stupnjeva, ali tijekom dana temperatura je porasla za tek tri stupnja i zastala na, idalje iznadprosječnih, 10 celzijevaca.

Toplinu nam je donio jugozapadni vjetar. Jačat će do umjerene jakosti, a toplome ugođaju doprinosi i sunčano vrijeme. Slično, samo još toplije i to već od jutra, bit će sutra.

– Sljedećih dana i jutara očekujemo pozitivnu temperaturu. Ona najniža bi bila između 0 i 3. Danju između 12 i 15 stupnjeva, potvrđuju u DHMZ-u.

Snijega na vidiku nema, a niti prave zime. No, veljača koja stiže idući tjedan je prevrtača. Što će donijeti nitko ne zna. Iako službena prognoza to za sada ne najavljuje, u Lokvarskom kalendaru piše: Bit će prevrtljivica: kiša, snijeg, vjetar. U kratkim razmacima: puše, ne puše, pada, ne pada, plus, minus…

Bi li se tome trebali veseliti ili ne, teško je reći.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Tambure pod Zvijezdama večeras u Šancu