Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život ELABORAT PRED RODITELJIMA Podijeli

Promet na Turnju već za dva mjeseca doživjet će poboljšanja, obilaznica tek 2020.

Prometni elaborat pokazao i nevjerojatnu prometnu nekulturu karlovačkih vozača

Sigurnost prometa na D1 na Turnju trebala bi biti povećana već za dva mjeseca.

Tako je predviđeno mjerama u elaboratu kojega je u mjesec dana izradio prometni fakultet, a sinoć je predstavljen Vijeću roditelj OŠ Turanj.

-Osnovne mjere su poboljšanje prometne signalizacije, postavljanje kamere za snimanje brzine i za kažnjavanje prekršitelja brzine te uređenje pješačkih površina odnosno štićenje tih površina od nepropisnog parkiranja vozila  rekao je Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti.

Kratkoročnim mjerama zadovoljni su i roditelji. Kamera koju je nedavno u blizini škole postavila policija već daje rezultate, potvrdila je Nataša Lemić.

– Primjetili smo da su ljudi puno usporili. Vozači puno obzirnije voze ovdje.

Ono što je sve neugodno iznenadilo jest snimka prometa na Turnju. Sniman je jedan cijeli dan za potrebe izrade elaborata, a rezultat je poražavajuć po prometnu kulturu karlovačkih vozača.

-To što se radi na cesti nije u redu i svi bi morali početi od sebe. Vidjeli smo snimku koja je zabrinjavajuća, rekla je Lemić.

– Mislim da bi to trebao pogledati svakistanovnik Hrvatske, ne samo Karlovca i Turnja. Zaista imamo veliki problem s kulturom prometovanja mi u Karlovcu. Najveći dio tih vozila koja su radila prometne prekršaje, dovodeći u opasnost vozače su karlovačkih tablica, dodao je gradonačelnik Damir Mandić.

On je najavio da će se osim ovih kratkoročnih zahvata raditi i na srednjoročnima – izgradnji nogostupa prema Slunjskim brdima i projektiranju najboljeg prometnog rješenja vezanog za prostor uz muzej na Turnju. Iduće godine rješavat će se imovinsko pravne odnose.

Dugoročni projekt – gradnja obilaznice kojom bi se Turanj prometno rasteretio i koja je osnovni zahtjev stanovnika, trebao bi, prema najavama Hrvatskih cesta, započeti 2020. Gradonačelnik je zbog toga pedalj zadovoljniji.

– Ali isto tako moram reći da na temelju dosadašnjih desetogodišnjih iskustava ja i dalje stojim kod onoga što sam rekao prije mjesec dana, dok ne vidim ne vjerujem.

Turanjčane to, pak ne zadovoljava.

– Nisu riješeni svi parametri da se može krenuti u izgradnju te obilaznice.

Zato će do ožujka, za kada je zakazan novi sastanak, nastaviti šetati od zebre do zebre i usporavati promet na D1.

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”