Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život STIŽE ZIMA Podijeli

Promjena vremena stiže postupno, od sutra mrazovi i obveza za zimsku opremu

Od kraja vikenda koji će uglavnom biti suh, uz novo naoblačenje očekuje nas nova oborina, a u višem gorju tada može biti i snijega

Promjena vremena postupno stiže i već sutra će se osjetiti pad temperature. A sa sutrašnjim danom na snagu stupaju i zimski uvjeti zbog čega za vožnju javnim cestama treba imati zimsku opremu.

Sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, do 15. travnja iduće godine moraju imati zimske gume ili lance na ljetnim gumama kad se kreću svim autocestama i državnim cestama koje prolaze kroz Karlovačku županiju, ali i na svim ostalim cestama iste kategorije u Hrvatskoj.

S najmanje pet tisuća kuna bit će kažnjene tvrtke koje se ne pridržavaju ove odredbe, dok je za obične građane koji se voze bez zimske opreme kazna 700 kuna. Dodatnih 700 kuna platit će onaj tko ne očisti svoje vozilo od snijega.

A zimske radosti mogle bi nastupiti već kroz nekoliko dana.

– Od sada do idućih dana jutarnjih mrazovi će biti relativno uobičajeni. Iako je izgledno da će se suho vrijeme zadržati s petka na subotu  uz promjenjivu naoblaku i lokalno jače naoblačenje, moguća je pokoja kap kiše. Zatim, od kraja vikenda koji će uglavnom biti suh, uz novo naoblačenje očekuje nas nova oborina, a u višem gorju tada može biti i snijega.

Pročitajte i ovo

VINARI I VINOGRADARI

Ozaljski vinogradari u brizi zbog korone i plasmana na tržište