Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Crna kronika NIKAD NE ZNAŠ Podijeli

Pronađene 2 protutenkovske mine uz sam dom u Zvečaju i blizu autobusne stanice

Pronađene tijekom iskopa na 40 cm dubine

Dvije protutenkovske mine pronađene su danas uz poslovnu zgradu u kojoj se nalaze trgovina i kafe bar u Zvečaju, na dubini od 40 centimetara i na pola metra od temelja zgrade. Uz to, nalazile su se i tik ispod autobusne stanice, na državnoj cesti D 23.

Pronađene su tijekom radova na iskopu biološke septičke jame za potrebe uređenja ugostiteljskog objekta u društvenom domu Zvečaj, a o pronalasku je policiju obavijestio direktor tvrtke Mrežnica Željko Kekić koja je i investitor radova u ovom poslovnom prostoru.

Kako je rekao, mine je uočio u trenutku kad je bager iskapao zemlju između zgrade i zida ceste, bile su na samo 40 centimetara dubine, odbačene zajedno sa smećem.

Radi li se o bojevim ili vježbovnim primjercima protutenkovskih mina utvrdit će policija i pirotehničari koji će mine izuzeti tijekom dana.

Priča iz Zvečaja još je jedan dokaz o stalnoj potrebi upozoravanja na odbačena eksplozivna sredstva koje je neodgovoran netko u ovom slučaju, umjesto da ih preda policiji, “zasadio” uz prostor kojim se svakodnevno kreće velik broj ljudi i tako ugrozio njihove živote.

Pročitajte i ovo

DOBAR DAN, KAKO STE

Policija u prekršaju uhvatila jednog biciklista, jednog vozača romobila, a i jednog pijanog za volanom